Nyheter

Jessica Long om söndagen på Bro Park - vem eller vilka vinner?

Publicerad
Skåne-baserade Jessica Long startar fyra hästar på söndagens tävlingar på Bro Park och det ser ut att kunna bli en eller ett par vinster hem till stallet. Vi tog ett surr med Jessica för att reda ut begreppen.
Jessica_Long02_sgmQnN
Jessica Long har ett par goda chanser Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi har stor tro på My Motivate Girl i den inledande V64-avdelningen. Håller du med?

My Motivate Girl är en ärlig liten häst - hon gör alltid sitt bästa. Formen är som den ska, hon sköter sig i jobben, och Bro Parks gräsbana ska inte vara något problem. Bra vinstchans, kommenterar Jessica Long.

Vad sägs om Licorice i V64-4?

Licorice har viss fart och är ej utan kapacitet, men tyvärr tar hon inte för mycket i loppen. Om polletten trillar ned kan hon vara en stor outsider. det vill jag dock se först, säger Jessica Long.

Xit var grym på Bro Park senast. Repris?

Xit fick ledningen enkelt senast och bara stack undan. Det såg bra ut, men han kan lika gärna gå bakifrån. Han känns allmänt uppåt och jag tror att han kan ett par kilo till. Xit har en del humör, men blir säkrare och säkrare för var start han gör. Det kan räcka till vinst, informerar Jessica Long.

Och i den avslutande V64-avdelningen tar du ut importen Sarookh. Allt väl där?

Sarookh var redo och planen var att vinna på Övrevoll senast. Nu gick inte det, men han skötte sig bra som knappt slagen tvåa. Det är ett jämnt lopp, men vår häst skulle gynnas av överpace - och skulle han få det, kan det räcka hela vägen, informerar Jessica Long.