Nyheter

Jessica Long om sina två intressanta hästar i Göteborg på söndag

Publicerad
Jessica Long skickar upp två vinstkapabla hästar till västkusten och Göteborg Galopp på söndag och en av dessa (Monsieur Vic) jagar jagar höjt formtal inför en eventuell start i norskt derby i augusti.
Monsieur_Vic_011
En baggis? Sexlängdersvinst med krafter kvar = Derbyt! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det i tur och ordning. I V64-1 tar du ut Licorice som skött sig hyggligt utan att glänsa så här långt. Vad tycker du om söndagens uppgift?

Licorice var bara blek senast, men har ju gått helt okej de gånger han testat på banan i Göteborg dess för innan. Han är lite knepig den här, tar inte i för fullt - har kanske lite bristande moral. Nu byter jag ut de fasta blinkersen mot sidoludd och hoppas det kanske får önskad effekt - är långt ifrån säker att det blir så dock. Licorice kan fort vinna det här loppet, men då måste han fokusera bättre än han gjort tidigare, säger Jessica Long.

I V64-avslutningen plockar du ut Monsieur Vic som står kvar i det norska Derbyt i augusti. Allt väl med honom?

Monsieur Vic var muskelöm och allmänt hängig i sin senaste start - bara glöm det loppet. Han var bra vid segern före och formen ska det inte vara några fel på. Jag tror att Monsieur Vic kommer trivas på banan i Göteborg och som det ser ut i träning ska distansen inte vara något bekymmer. Jag har tro på min häst och så får vi se hur långt det räcker, avslutar Jessica Long.