Nyheter

Jessica Long kommenterar söndagens starthästar

Publicerad
Jessica Long tränar vår spik i omgången - treårige importen Licirice, men har även en rad andra spännande hästar till start. Vi tog ett snack med Jessica för att reda ut "sakernas" tillstånd...
Jessica_Long0
Fyra till start - och fyra bra chanser Foto: Elina Björklund/Galopptips.se

Vå känsla är att Licorice (V64-3) visade ett formtal kring 70 i debuten - hur är det med honom inför första starten i din regi?

Licorice är en fin typ som tränat på bra inför detta. Jag har såklart sett hans två starter i England och tycker det sett bra ut, åtminstone i debuten. Det här känns som ett bra lopp att börja med och det är klart jag måste tro på fin chans. Dock tror jag att han är mer effektiv på gräs, informerar Jessica Long.

I Rely gör årsdebut i Becky Moss (V64-4). Hur ser det ut?

I Rely mår mycket bra, hon är fint i ordning. Startspår och distans passar bra och jag tycker inte att hon är sämre på dirttrack än på gräs. Det är ett tufft lopp, men visst tror jag att min kan vinna, säger Jessica Long.

Xit (V64-5) var grym att skåda vid segern i årsdebuten senast. Har han tagit loppet bra?

Xit vann ju helt överlägset senast och har tagit loppet på bra sätt. Det är en fin typ som har en del ogjort som det ser ut. Distansen vann han ju på senast så allt ser bra ut. Jag tror på bra chans, säger Jessica Long.

Utanför streckspelet gör importstoet My Motivate Girl (lopp 8) första starten i din regi. Kommentar?

My Motivate Girl är ett ärligt och gediget sto som tränat på enligt plan inför detta. Hon har fungerat väl i loppen på allvädersbana i England och vunnit två lopp där - så Jägersros bana bör passa. Jag tar av henne blinkersen den här gången och tror hon kan vinna, säger Jessica Long.