Nyheter

Japan tränade Deirdre görs redo för Hongkong

Deirdre blev den andra hästen som tränats i Japan att vinna ett Gr.1 lopp i England i somras när hon vann The Qatar Nassau Stakes på Goodwood med Oisin Murphy i sadeln. Nu har Deirdre som tränas av Mitsuru Hashida tagit sikte på Hongkong.
RP_ID00356028
Det klassiga Japan tränade stoet Deirdre startar närmast i Hongkong därefter blir det troligen starter i Saudiarabien och Dubai. Foto: mark Cranhamphoto.com

Det femåriga Harbinger-stoet Deirdre kommer närmast att starta den 8 december i Hong Kong Vase (Gr.1) som är ett lopp över 2400 meter. Bland de möjliga motståndarna finns bland annat förra årets Melbourne Cup vinnare Cross Counter (e. Teofilo) som tränas av Charlie Appleby, årets engelska derbyvinnare Anthony Van Dyck (e. Galileo) och även Kew Gardens (e. Galileo) som på Champions Day besegrade den stora favoriten Stradivarius i Long Distance Cup. Både Anthony van Dyck och Kew Gardens tränas av Aidan O'Brien.

Efter Hongkong så finns det planer på att åka till Saudiarabien och starta i Saudi Cup som rids på dirt alternativ att gå ut i lite enklare lopp på gräset. Därefter blir det troligen Dubai för tredje året i rad för det beresta stoet.