Nyheter

Jan-Erik Neuroth om stallets starthästar på Bro Park

Tränare Wido Neuroth skickar tre hästar från Oslo till Stockholm för start på Bro Park. Vi ringde upp tränar-sonen Jan-Erik för att kolla läget med dessa och det är både ris och ros som delges.
Everest_Voice_4821_TRO8qye
Klartecken på Everest Voice? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Som sagt, tre hästar till start på Bro Park på söndag - vi börjar med Dardenne i den inledande V64-avdelningen. Hur är läget med honom?

Dardenne var väldigt fin vid segern senast och har tagit loppet på bästa sätt. Vi är nöjda med startspåret och visst ser uppgiften bra ut på förhand. Jag tror dock att de extra 200 metrarna inte är någon fördel för Dardennes del och vill inte ha en för hård bana för honom. På sin klass är det fin segerchans, informerar Jan-Erik Neuroth.

Everest Voice (V64-2) var grym vid segern i 2000 Guienas senast. Status inför det här loppet?

Everest Voice var vi såklart helnöjda med senast - det såg ut att finnas sparade krafter i mål. Nu testar vi lång distans för första gången och känslan är att det inte ska vara några bekymmer. Dirttrack har han vunnit på tidigare så det oroar icke. Startspåret är inget vidare - man kan komma lätt på vingel därifrån. Han bör vinna det här, men alla lopp ska ridas också, säger Jan-Erik Neuroth.

Mustajjid har väl inte övertygat i årets starter. Kan vi förvänta oss bättring den här gången?

Mustajjid kan bättre än vad han visat hittills i år, men det är första gången för honom på Bro Parks gräsbana och han är mer effektiv på dirttrack. Distansen är lite lång och jag väljer att ligga lite lågt, avslutar Wido Neuroth.