Nyheter

Jan-Erik Neuroth kommenterar stallets hästar på Jägersro i morgon

Publicerad
Team Wido Neuroth sadlar ut fyra intressanta hästar, varav tre stycken treåringar på lunchtävlingarna på Jägersro i morgon. Vi lyfte luren för ett "allvarligt" samtal med Jan-Erik Neuroth.
Timo_Nurmos_1897_
Jet Action är tvåa bakom Timo Nurmos i Vinterfavoriternas Pris. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

I Voterlöpning (V64-2) med hela 600 000 kronor till vinnaren tar ni ut underbart härstammade Nordic (e. Gleneagles). Hur ser ni på uppgiften?

Nordic gjorde det fint i årsdebuten och är på rätt väg formmässigt. Det är rejäl typ - om än lite sen av sig. Det här blir ett spännande test på banan, men motståndet är tufft så det är svårt att sia om chanserna, informerar Jan-Erik Neuroth.

Vi har bra feeling för den amerikanske importen Deadline Day (V64-4). Har ni?

Deadline Day har varit lite sämre i årets starter, men som det känns i träningen inför detta är han på rätt väg. Hästen trivs på Jägersro och har droppat ett kilo i handicap. Han är en outsider, säger Jan-Erik Neuroth.

I Derby Trial (V64-5) har ni två till start. Jet Action och Seneschal. Dagsstatus?

Jet Action var en besvikelse senast. Han slet med banan och var verkligen inte sig själv. Han tränar väldigt fint inför detta så det är ingen fara med formen så vi testar Jägersro en gång till. Om han inte fungerar så finns ju Tyskt Derby i tankarna också. Distansen är perfekt och om han löper upp till sin rätta kapacitet är han en av de som kan vinna loppet, informerar Jan-Erik Neuroth.

Seneschal är en fin häst under kraftig utveckling. Han har varit på Jägersro två gånger som tvååring och gick väl anständigt, men det är en annan häst i år. Den långa distansen är en fördel för vår häst och jag vill kalla honom för en outsider, säger Jan-Erik Neuroth.