Nyheter

Jan-Erik levererar

Publicerad
Lika säkert som att alla norrmän har dubbelnamn, lika säkert är det att Jan-Erik Neuroth äntrar vinnarcirkeln under helgen. Det är Norskt Derby på söndag och Stall Neuroth har mängder med segerchanser.
Nouvelle_Lune_05306_1_AcDFOY
Nouvelle Lune cantrar ifrån fältet i årsdebuten Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Det blir en hektisk söndag  för Jan-Erik Neuroth. Pappa Wido sadlar ut hästar i åtta av söndagens tio race. Galopptips fick kommentarer om fjorton av dagens starthästar. 

--  Reine de Vega (e.Lope de Vega) är en väldigt fin häst som inleder dagen för oss. Det är inte lätt att debutera i Heatherworld Cup, men det är ändå en outsider. Hon är gynnad av en mjuk bana och enda anledningen till att jag själv rider Couleur Cafe (e.Rock of Gibraltar) är att hon har ett race i kroppen. Hon skulle vara gynnad av en snabbare bana och känns kraftigt förbättrad i träning. Hon gjorde en bra debut och jag tycker vi skall ha en viss chans. 

--  I Skandinaviskt Mästerskap rider jag Solveig (e.Wilshire Boulevard) och här är jag säker på att vi inte förlorat senast om hon bara haft mer rutin. Hon var väldigt grön och visste inte vad det gick ut på. Hon är inte chanslös. Dagens bästa segerchans kommer dock i nästa race. I And I (e.Mastercraftsman) är nu ute över en bättre distans och blir det bara inte en för hård bana tror jag att vi tar hem segern. Vi får mycket vikt av Silver Falcon och det är som sagt en kanonchans.

--  Angel Love (e.Pivotal) blev bara frånsprungen senast. Det blev fel upplägg, men det var också så att hon behövde racet. Hon är sex år nu och behöver löpa sig i form. Jag jobbade henne i veckan och hon jobbade mycket bra vilket gör att jag tror att vi kan slå High As A Kite. Vi har gjort det förr. Zahara (e.Nayef) tränar bra och 2400 meter på Övrevoll. I den här löpningen står hon inte så bra till, men jag blir inte förvånad om hon dyker upp där framme.

--  Brian Ryan (e.Finjaan) är en ny import som jag är väldigt spänd på att rida i Polar Cup (Gr.3). Jag har varit ute på gräset med honom och prövat svängen. Det har hänt förr att nya importer med bra meriter bara sprungit rakt fram och Brian Ryan har mest startat på stora breda banor med svepande svängar. Vi har bara haft honom i två veckor och han har inte varit hundraprocentig när jag tränat svängen. Klarar han banan är det en kanonchans, men det är väldigt svårbedömt på förhand. I Marit Sveaas (Gr.3) rider jag Appelina (e.Appel Au Maitre) och det här är en häst jag måste tro på i varje start. Hon har inte gjort ett enda fel i år och jag tror på en god segerchans. Hon tränar väldigt bra och är gynnad av svikt i banan. Hon ger alltid allt hon har och jag vill inte byta häst med någon annan i racet. Buddy Bob (e.Big Bad Bob) jobbar bra på Övrevoll och har en bra spurt att bjuda på. Han tacklar en sämre bana bättre än de flesta hästar, han är mycket kortare än till exempel Appelina. Med rätt förutsättningar tar han många i spurten.

--  Topas Royal (e.Soldier Hollow) är ute på rätt distans här i Derby Mile. Han går bra på Övrevoll och är en häst som står distansen fullt ut. Det är en bra segerchans. Avenir Royal (e.Le Havre) är mest ute för att lära sig. Det kan bli en bra häst framöver, men nu är han inget för spelarna. I Norskt Derby rider jag Nouvelle Lune (e.Sea The Moon) som är i otroligt fin form vilket alla såg på Jägersro i Oaks. Hon är riktigt snabb, men kanske inte lika stark som hingstarna och är beroende av fäste. Får hon fäste hoppas jag hon kan utmana Privilegiado. Deadline Day (e.Line Of David) gillar jag. Det blir spännande att se vad han kan på gräset. Han jobbade fint på gräset i veckan, men realistiskt får han svårt att utmana de två främsta. Bosmann (e.Mastercraftsman) tror jag kommer vara gynnad av att gå upp i distans. Mjuk till tung bana borde också vara positivt och han kommer göra ett bra race.

Jan-Erik låter mer positiv än vanligt kring stallets chanser och banans sportchef konfirmerar att även Wido Neuroth låter väldigt uppåt. Stallformen får sig ett test redan på lördagen då Delacroix (e.Footstepsinthesand) ser ut att ha en bra chans i V5-inledningen.