Nyheter

Jan-Erik i championstriden

Publicerad
Jan-Erik Neuroth tog tre segrar i onsdags på Övrevoll och drog därmed ifrån Carlos Lopez i jockeyligan. Elione Chaves klättrar i tabellen, men har en bit upp till förstaplatsen.
Delacroix_9171_28SkKz
Jan-Erik Neuroth segrar med Delacroix på Bro Park. I onsdags togs segern på Övrevoll. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Jan-Erik Neuroth har 24 segrar när det återstår fem tävlingsdagar. Carlos Lopez har 20 och Elione Chaves står på 19 segrar. 

--  Det ser bra ut måste jag säga och jockeychampionatet är alltid ett mål. Det är inte det viktigaste, eller största målet, men det finns där. Jag har varit nära en gång förut och då tappade jag segern på målsnöret. En förklaring till att det går så bra i år är min agent, Oscar Berneklint, som gjort det mycket bra. Nu är det bara att hoppas att hästarna håller formen under slutet av året. Det vore en härlig bonus att få bli champion, säger Jan-Erik Neuroth.

Galopptips beskriver ofta Neuroth som en "Jägersrospecialist" och det är säkert ingen nackdel att det kommer vara dirttrack som gäller framöver på Övrevoll. 

--  Jag är bara agent för Jan-Erik. I och med att det är mitt första år som agent vill jag satsa på att göra det bra och rätt från början. Vi träffades och bestämde det hela på Wången när vi gick tränarkursen och det har verkligen varit ett jätteroligt samarbete. Vi kände varandra innan och jag tyckte att det vore perfekt och börja med en person som jag känner och trivs med. Det har varit ett lärorikt år för mig som agent. Vissa tränare vill boka jockeys innan de anmäler, andra blir galna om man ringer innan viktlistan är ute. Det är många olika personligheter där ute och det är sådant man får lägga på minnet. Nu när det är fyra segrar ned till Carlos tror jag att vi har chansen att ta hem championatet, men det är inga speciella ändringar vi gör bara för det. Det jag får göra är att först och främst se vilka hästar Wido ska starta och kryssa bort de racen. Sedan gäller det att komma på rätt hästar och nu ser det ut som att hästar som Prince Field och Mongolian Navy kommer att fortsätta starta på. Mongolian Navy är riktigt bra när han är bra och den tål täta starter. Den startar säkert så länge propositionerna och handikaptalet fungerar och inte blir för högt, berättar Oscar Berneklint. (Låter som ett vinnartips enligt redaktionen.)