Nyheter

Jägersro Sprint (L) – samtliga är kvar efter andra insatsen

Publicerad
I veckan betalades den andra insatsen och glädjande nog kvarstår samtliga tio hästar från den första. Det stora dragplåstret är förstås I Kirk men så som Mystic Town och Breakdancer såg ut i söndags så kommer det att bli en kamp. Visst – de måste höja sig några kilo men det såg onekligen lovande ut. Prevent och Sarookh var också ute och luftades denna dag och nu på söndag får vi se fyra konkurrenter till på banan.
umgdndly0mfab3op68d
Mystic Town och Oliver Wilson besegrar knappt den invändiga Breakdancer och Elione Chaves i söndags. Foto: Stefan Olsson

I Kirk (e. Eishin Dunkirk) är förstås det stora dragplåstret och han står kvar efter andra insatsen. Han kommer att årsdebut i loppet eftersom det inte blev något utlandsäventyr i Dubai.

I söndags så startade hemmahästen Breakdancer (e. Tale Of Ekati) över 1000 meter på Jägersro och den Francisco Castro-tränade valacken var synnerligen nära att vinna i årsdebuten. Han förlorade dock knappt mot en minst lika imponerande Mystic Town (e. Medicean). Brian Wilson tränar och Oliver Wilson satt i sadeln. Femåringen höjdes till 91 i formtal. Båda gick under minuten på 1000 meter – 59,7 på Mystic Town och 59,8 på Breakdancer. I samma lopp var Sarookh (e. Speightstown) med och han var fyra och sist i mål. Stallet hade flaggat för att han behövde loppet och formtalet (90) förblev oförändrat, precis som för Breakdancer (91). 

Tyvärr kom ju inte Nocentsinkentucky (e. Goldencents) och Riwaj (e. Firebreak) till start i söndags. Tränare Fredrik Reuterskiöld berättade då:

– De får kvala den andra maj i stället och sedan är det sprintloppet på Prammsdagen som gäller.

Nu på söndag kommer de alltså att gå ett kval. Missa inte det klockan 15:20. Givetvis kan du också se det i efterhand här på Galopptips.se. 

Lennart Reuterskiöld Jr tar ut Gulfstream Tiger (e. Elusive Quality) och Hot Chocolate (e. Medicean) nu på söndag (lopp 3). De stöter alltså på varandra i årsdebuten och det blir en intressant stallmatch.

Dardenne (e. Footstepsinthesand) har ännu inte gjort årsdebut men kommer han är han väl förberedd – var så säkra. Prevent (e. Poet´s Voice) står kvar han också och startade i ITM Spring Mile (L) i söndags. Då var han sex längder efter vinnaren Stormy Ocean och gjorde en klart godkänd insats trots att han som fyra var sist i det lilla fältet. Formtalet är oförändrat. Han står också kvar i Pramms Memorial (L). Frågan är om tränare Dina Danekilde efter insatsen i söndags ändå satsar vidare mot Pramms i stället? Den frågan, och alla andra frågor, får vi svar på den 17 maj då det är startanmälan. Notera att efteranmälan kan göras till och med den 9 maj. 

Här hittas anmälningslistan efter andra insatsen: 

https://app.svenskgalopp.se/tavling/insatslopp/anmalningslistor/304810

Relaterad läsning: 

https://www.galopptips.se/nyheter/i-kirk-mot-jagersro-sprint-l