Nyheter

"Jag tycker att det är en toppchans"

Publicerad
Bra besked på vårt singelstreck, så det är bara att ta rygg.
Justice_Focused_587
Justice Focused och Nathalie Mortensen Foto: Elina Björklund

Många spelare gillar att ”vara med” ett tag. Att inte spricka i första avdelningen, priset för det får de betala mot slutet av dagen.

Så ett singelstreck i första V64–avdelningen på Göteborg Galopp är värt en hel del. Så vi ringde upp Nathalie Mortensen för att höra hur det står till med Chiltrens (V64–1).

– Han har gått framåt väldigt mycket i de senaste starterna. Han var ju jättefin när han vann på Bro och vikterna var redan satta inför den här starten så han står ju väldigt bra till. Jag tycker att det är en toppchans och givetvis stallets bästa segerchans under hela dagen.

Det låter onekligen bra på favoriten i första avdelningen. Och såhär kommenterar Nathalie stallets övriga hästar:

Roman Princess (V64–1) tycker om Göteborg och har vunnit både på 1600 och 2200. Är gynnad om banan är snabb, men lite tveksam i jobben.

Justice Focused (V64–2) känns bra och han kan nog lite mer än han visat. Han gick bra för Fredrik [Janetzky] på Strömsholm då det är kul att han rider igen.

All My Lovin (V64–2) har gått bra på slutet, men går upp i klass nu.

Marrington Twist (V64–4) har en okey uppgift och har en duktig ryttare.

For the Roses (V64–5) startar inte.

Backcountry (V64–6) är van att springa i tuffare sällskap. Han har haft svårt att hitta formen, men han känns uppåt i träning. Är sänkt en del och har dessutom en lärling på ryggen.

Barney (V64–6) går upp i klass, men jag tror att Backcountry är den bättre av våra två här-

Noble Crown (lopp 8) är halsopererad mellan kvalet och debuten, men det låter fortfarande en del i halsen. Han får inte riktigt till det, men är sänkt ett par kilo och går ner i klass.

See You Soon (lopp 8) har en fin stam, men med den ligger vi väldigt lågt.