Nyheter

Jag tror han vinner

Publicerad
Bent Olsen sticker inte under en stol med att han verkligen gillar sin treåring Sankt Peder. Han brukar hylla honom och säga vilken härlig individ det är. Inför Sankt Peders start i söndagens Svenskt St Leger på Bro Park låter Bent ovanligt uppåt om sin treåring.
Sankt_Peder_038
Sankt Peder kan vinna Svenskt St Leger på söndag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I Jockeyklubbens Magic Million (V64-3)ett lopp med 500 000 kronor i första pris startar Bent Olsen Gimme Love (e. Reliable Man). 

-Han har varit mycket spänd, lite grön och osäker i sina första lopp. I senaste starten slappnade han av och då gjorde han en mycket bra prestation. Det handlar om en bra häst som var förbättrad senast och kan vara en luring, hälsar Bent Olsen.

I Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris (V64-4) har stallet två startande. 

-Grey Flash (e. The Factor) blir en av de bättre i Skandinavien nästa år. Han har behövt tid att lära sig, men är under utveckling. Acapello (e. Cappella Sansevero) har gjort det bra i år och är med där framme hela tiden. Han var bra som trea i sin senaste start. Jag tror på chans och tycker att båda ska streckas på kupongen, hälsar Bent Olsen

I Svenskt St Leger (V64-6) kommer Bent Olsen med två startande.

-Hongkong Ace (e. Lord Of England) gör det ok , men jagar en premie i det här sällskapet. Jag tror Sankt Peder (e. Reliable Man) vinner. Allt är i ordning med honom. Jag tycker verkligen han löpt fantastiskt i år. Banan senast på Klampenborg gjorde att det var svårt att komma på speed som han brukar göra. Sankt Peder trivs på Bro Park och med stora svängar och det långa upploppet. Det måste vara en bra chans, avslutar en optimistisk Bent Olsen