Nyheter

Jag tror faktiskt han kan vinna det här

Publicerad
När Galopptips talar med Bent Olsen så låter det väldigt positivt om onsdagens startande hästar från den danske championtränaren.
Cabanac_515
Kan Cabanac vara en vinnare på onsdag? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Du har No Comment (e. Naaqoos)i den första avdelningen på V4 han har gjort det bra på Jägersro den här säsongen. vad tror du om hans möjligheter?

-Han har gått bra på Jägersro i år och formen är som den ska. Han kommer att göra en bra insats. Nu möter han lite annat sällskap än han är van vid och har hög vikt. Lärlingen i sadeln drar av fyra kilo och så klart kan han mycket, men man ska tänka på att han haft en lång säsong och att formen kan vara på nedåtgående.

I den tredje avdelningen på V4 startar du Cabanac (e. Falco) som brukar göra väldigt bra insatser på Jägersro. 

-Det är en kämpe. Han har inte visat sin bästa form på slutet, men har sjunkit i handicap. Nu möter han också ett enklare gäng med högre vikt. Han är stark och en god viktbärare. Jag hade inte startat honom med de här förutsättningarna om jag inte trodde han hade en bra möjlighet att klara av det. Jag tror faktiskt att han kan vinna det här. 

I den sista V4-avdelningen så startar du Miintaka (e. Footstepsinthesand). Vad tror du om chansen?

-Han möter ett mycket enklare sällskap än han är van vid. Nu senast var han ute i mycket tufft sällskap. Han trivs på banan och har visat att han fungerar bra här. Han verkar vara i god form och han måste ha en bra segerchans.

I dagens första avdelning på V5 startar du intressanta tvååringen Nascetta (e. Dubawi) som du talat väl om tidigare. Hon tappade start senast. Hur ser du på chansen den här gången.

-Om hon inte gör något fel här såsom tappar start så tror jag hon vinner. Hon är den av mina hästar som jag helst vill till Dubai med och om hon ska dit så ska hon vinna det här loppet. Distansen är inte optimal, men en häst av hennes kaliber ska det inte ha någon betydelse för. Det är min bästa chans på dagen, avslutar Bent Olsen