Nyheter

Jacob Johansen: ”Det viktigaste är att inte drabbas av panik”

Publicerad
En lång skadeperiod, inte en seger sedan den åttonde augusti förra året – sen vände det.
Seger med Chilterns i Göteborg i söndags och sedan tre vinnare på Klampenborg dagen efter.
– Jag vet att folk har snackat, men det viktigaste är att inte drabbas av panik. Gör det du alltid har gjort så kommer segrarna. Det är bara en fråga om tid.
Chilterns_174
Chilterns vinner med Jacob Johansen på Göteborg Galopp den 10 maj. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Stjärnjockeyn Jacob Johansen är tillbaka som en vinnare. Han har staplat andra- och tredjeplatser men segrarna kom inte. Sju tävlingsdagar i rad utan seger.

– Det viktigaste är att du har tränaren bakom dig och det har jag, förklarar Jacob som sedan flera år jobbar för Lennart Reuterskiöld Jr.

Ni kan förstås storyn om Jacob som skadade sig under den danska Derbydagen förra året. Ett par dagar innan hade han vunnit med Backcountry i Göteborg. Det var hans senaste vinnare innan skadan, rehabiliteringen och tillslut islossningen med Chilterns den här veckan.

– Jag har varit med om sådana här perioder tidigare. Ett år var jag segerlös i fem veckor, sen vände det på Prammsdagen. Jag vann Pramms och ytterligare ett par lopp den dagen.

Så nu gäller det för spelarna att vara vaken, efter en period av torka brukar det rassla till rejält med vinster. Och Jacob har två ritter på Bro Park under onsdagen och ytterligare fyra ritter hemma på Jägersro på fredag.

– Jag vet inte om det finns något som heter form, men det är ju viktigt att du är i bra fysisk form. Sen rullar det ofta på när du är i flytet.

Flyt eller inte. Att vara jockey i dagens Coronatider är inte lätt. Vid fyratiden på onsdagsmorgonen ringde väckarklockan hemma hos Jacob. En halvtimme senare satt han i bilen och är på plats i god tid för att rida Plantstepsdream och Hot Chocolate på Bro.

Sen bilen hem igen.

På fredag nya löp, fyra hästar hemma på Jägersro.