Nyheter

Jackpot på Jackpot

Publicerad
Omsättningen på V64 blev 1 611 635 kronor och i sexrättspotten hägrade 795 506 kronor. Galopptips körde tidigt i diket, men var inte ensamma om det då ingen hade sex rätt den här omgången. Sexrättspotten går nu vidare till nästa vecka på Bro Park.
Gold_Run_462
Gold Run och Lena Natt och Dag vid sin förra seger. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Att det ofta skräller på Övrevolls tighta dirttrackbana är ingen hemlighet. Säsongsavslutningen var inget undantag. Favoriterna lös med sin frånvaro och dödsstöten kom för alla utom en som var kvar efter fyra avdelningar när 4 Gold Run (e.Hurricane Run) segrade i V64-5 till 55 gånger pengarna. 

Det här var dagens enda svenska seger och tränare Lena Natt och Dag kunde räkna in sin tredje årsseger. Det var Natt och Dags första seger på Övrevoll sedan 2016 vilket även är det år som Gold Run tog sin senaste seger, då på Täby. I dag satt suveräne Mark Larsen i sadeln på Gold Run och mästerlige Mark lämnade inget åt slumpen. Gold Run var direkt med utvändigt ledande Callaway Of Course som fick slänga in handduken på bortre lång när Gold Run ombeddes gå lite fortare. Man fick snabbt några längder och hästarna bakifrån tog mest ingenting och skrällen var ett faktum.

Black Million (e.Deceptor) speedade förbi ledarna i V64-6 var det ett faktum att ingen hade sex rätt och att nära 800 000 kronor förs över till nästa sexrättspott. Fem rätt gav hela 32 813 kronor och fyrorna gav 1521 kronor! 

Yvonne Durant kommer att sluta som tränare (förhoppningsvis tillfälligt) och kunde räkna in en seger under dagen. Populäre Our Boy John (e.Dandy Man) tog säsongens andra seger och den berömde icke-vinnaren visade inga tecken på att stanna under Dale Swift som stannade på 11 segrar under året. 

Championtränare Niels Petersen tog tre segrar under dagen och stannar därmed på 27 segrar och över 4,7 miljoner norska kronor intränat. Det var tvåårslöftet Shallow (e.Appel Au Maitre), treårige C'est La Vie (e.Center Divider) samt Kildare (e.Mastercraftsman) som tog segrarna åt stall Petersen. Det var Carlos Lopez som red Shallow och Lopez blev därmed tvåa i championstriden på 22 segrar. Elione Chaves red C'est La Vie och Kildare till seger och Chaves stannade på 22 segrar han också. 20 segrar nådde Alan Wallace upp till efter seger i V64-1 med Al Buraq (e.Crocker Road). Wallace var först i mål i årets sista race på Two Times (e.Reliable Man) men blev nedflyttad till en andraplats bakom Kildare.

Champion Jan-Erik Neuroth red blankt under avslutningsdagen, men tog totalt 28 segrar under året på Övrevoll. Nu följer en lång vinter med tävlingsuppehåll på Övrevoll, men med tanke på den form bl a Niels Petersens hästar visat på slutet lär vi få se norsktränade hästar i de svenska fälten de närmsta veckorna.

Imorgon, måndag, startanmäls det till nästa veckas Jackpotomgång på Bro Park. Ni hittar den bästa och färskaste informationen till tävlingarna just här på Galopptips. Vi är särskilt spända på att forne topphästen Lataradud (e.Marju) återfinns i viktlistorna. Lataradud har inte setts sedan 2016, men visade mycket fina takter över hinder samt nära 90 i formtal på släta banan. I samma race är även Zäta (e.Zaahid) anmäld. Zäta är ute efter årets sjunde seger!