Nyheter

ITM Derby Day Sprint och Malmö Stads Pris rids på söndag

Publicerad
För hästar som inte står Derbyts tuffa 2400 meter finns det två alternativ den här dagen. Derby Day Sprint över 1200 meter och Malmö Stads Pris över 1730 m.
xxv47wqs9infcg9pf9z
Herewegodandy och No Nay Naughty Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Den som saknar Niels Petersen i Derbyt hittar honom representerad i båda avdelningarna. 4 Noble Justice (e Noble Mission) kommer tillhöra favoriterna i Malmö Stads Pris, men måste bevisa att han trivs på dirttrack. 

3 Herewegodandy (e Dandy Man) har segrat över bana och distans tidigare och måste ha god chans i sprintern. I Manoustie-löpning i höstas slog Herewegodandy 10 No Nay Naughty (e No Nay Never) som nu får chans till revansch. 

En annan med formtal över 80 är 5 Reunion Island (e Wootton Bassett) som senast fick stryk av No Nay Naughty, men då över 1000 meter. Förutom Noble Justice i Malmö Stads Pris har vi även 7 Noifsandbuts (e Iffraaj) med ett formtal på 80 eller uppåt.

Obesegrade 6 Magic Rock (e Mukhadram) är det svårt att veta hur bra han är. Det skulle inte förvåna om han kan betydligt mer än de 77 som står i programmet. Att det är två väldigt öppna löpningar står helt klart och det kan mycket väl bli så att vi får se en framtida stjärna tändas!

Tidigare vinnare av Malmö Stads Pris:

undefined

Loppet hette Sofierolöpning fram till och med 2015 då loppet bytte namn till Malmö Stads Pris Sofierolöpning. Från och med 2016 heter loppet enbart Malmö Stads Pris. 

Tidigare vinnare av ITM Derby Day Sprint: 

undefined