Nyheter

ITM Amacitalöpning på söndag har samlat ett högintressant startfält

Publicerad
Irish Thoroughbred Marketing Amacitalöpning har samlat sex importer som alla har förutsättningar att stärka upp aveln i framtiden. Intressant nog har två av “de våra” anmält intresse trots att SM går den här dagen.
xl6x5ucgubdv82yo6wv
Miss Donalita Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Mystery Night (e Night Of Thunder) ropades in för 120 000 pund åt Stall Perlen i våras. Som åring gick hon genom ringen för 65 000 Guineas. I debuten på Övrevoll blev det seger över Crack The Sky som möter upp igen. 

2 Fickle Mistress (e Fast Company) såldes på Tattersalls för 6000 pund så sent som i juni. Hon debuterade på Göteborg med seger och tränare Kahlil de Burca har en förmåga att ställa i ordning när det vankas större löpningar. Läget är utsökt och man sätter upp Oliver Wilson. 

3 Farhh Out (e Farhh) klubbades för 220 000 kronor på åringsauktionen och pengarna verkar välinvesterade. Farhh Out löpte klart bra som trea i debuten och visade sig sedan mogen att utmana lovande Thunderboy senast på dirttrack. Att man är tillbaka på gräset borde inte vara några problem, men hon vill säkert ha lite mer distans på sikt. 

4 Bearium (e Verde Mar) var ett fynd för 40 000 på åringsauktionen och har redan tjänat dubbla pengarna med bonus inräknad. Bearium är undan Premier som lämnat goda Cash, Bearhunter och Bear Wells. Segern senast togs över bana och distans på en mjuk bana så lite regn skulle uppskattas.

undefined
Bearium Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

5 Miss Donalita (e Territories) ropades in för 21 000 Guineas på Tattersalls som åring. Nu i träning hos Patrick Wahl har hon tagit två raka segrar, dels över bana och distans, dels nere i lejonkulan på Jägersro där hon tog hem Lambada Cup. Det här är helt klart det främsta hemmahoppet och Chaves vet att förvalta förtroendet. 

6 Crack The Sky (e Nathaniel) var inte långt efter Mystery Night senast och som tvååring går det snabbt att utvecklas förbi en häst man blev slagen av senast. Niels Petersen har stallet i form. 

7 Ode To My Mother (e Make Believe) var knappast någon dyring av auktionshistoriken att döma. Kahlil de Burca visade återigen prov på att inte följa konventionerna genom att låta Ode To Mother åka till Jägersro för att debutera. Där var hon bra som tvåa bakom lovande One Rocketman och nu på hemmaplan och med gräs under hovarna blir hon spännande att följa. Man får anta att Ulrika Holmquist har valt häst.

8 Greet Me (e Highland Reel) ropades tillbaka för 4000 guineas som åring och hamnade sedan hos Sandra Brolin på Bro Park. Hon gick fint i debuten som trea då det var gräs, men var sämre på dirttrack i starten efter. Nu är man tillbaka på gräset och man sätter på blinkers.

undefined