Nyheter

Irländskt Oaks på lördag

Publicerad
På lördag blir det en returmatch mellan Iridessa och Pink Dogwood i Irländskt Oaks (Gr.1) på The Curragh utanför Dublin. De båda stona möttes senast i Pretty Polly Stakes (Gr.1) och då segrade Iridessa.
Pink_Dogwood_Caroline_Norri
Pink Dogwood tillhör favoriterna i Irländskt Oaks. Foto: Caroline Norris / Racing Post

Pretty Polly Stakes (Gr.1) rids dock över 2000 meter. I Oaks är det 2400 meter en distans som är oprövad för Iridessa (e.Ruler Of The World) men inte för Pink Dogwood (e.Camelot) som var tvåa i "riktiga" Oaks på Epsom.

Iridessas härstamning tyder på att 2400 meter skall fungera, men utan tvekan är hon en miler/stayer. Ruler Of The World (e.Galileo) segrade i Derbyt. Pink Dogwood finns det absolut ingen tvekan om att hon måste ha distans för att komma till sin rätt. Camelot (e.Montjeu) segrade i både Engelskt och Irländskt Derby och ser ut att förärva styrka och inte speed. 

Iridessa står för tillfället i 3 gånger pengarna hos bookmakers medan Pink Dogwood finns att tillgå till 3,5 gånger pengarna. Det är 13 hästar kvar i racet varav Aidan O'Brien har fem stallkamrater till Pink Dogwood. ATG arrangerar spel till The Curragh och det ser ut som att Oaks kan hamna på V4 spelet.