Nyheter

Irish Trilogy på Glorious Goodwood

På den engelska sydkusten ligger staden Chichester och ovanför staden ligger South Downs med galoppbanan Goodwood. En gång om året kommer den engelska eliten till Goodwood och i år har vi svenskt deltagande.
Irish_Trilogy_1927_QaPkaUk
Irish Trilogy får sitt elddop på fredag Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

6 Irish Trilogy (e.Gregorian) kommer att få sig en ny upplevelse i Bonhams Thoroughbred Stakes (Gr.3) med 56 710 pund till segraren. Det är inte bara ett hårt motstånd, det är en mycket svår bana också. Irish Trilogy hade tur med lottningen. Det är en klar fördel att ligga invändigt och Irish Trilogy startar från innerboxen. Dessutom går det nedåt från start, sedan lite uppåt och genom svängen är det nedåt igen. Upploppet är något längre än 600 meter och det är många hästar som klättrat i ryggar om man kommer bakifrån. Irish Trilogy kan öppna snabbt och bör inte hamna för långt bak under Daniel Tudhope. 

Tudhope är med i toppen av jockeychampionatet och ligger endast två segrar efter Oisin Murphy (som är något av en Goodwood-specialist). Banan rapporteras god, men lär vara betydligt mjukare än vad Irish Trilogy är van vid. Det är 11 startanmälda och man kan notera att skriket i racet är 11 Turjomaan (e.War Front). Oddset har gått från 13 gånger pengarna till 7 gånger pengarna. Turjomaan är obesegrad i tre starter och helt oexponerad. Formtalet är lägre än Irish Trilogys, men tanken hos spelarna är att Turjomaan är klart bättre än sitt tal. Favorit är 3 Duke of Hazzard (e.Lope de Vega) till 5,50. Det är ett jämnt och spännande race där man kan hoppas på ett bättre odds på Irish Trilogy än dagens 34 gånger pengarna när väl totoluckorna öppnar.