Nyheter

Irish Trilogy siktar mot stjärnorna

Publicerad
Treåriga Irish Trilogy, tränad av Nina Lensvik, startar på fredag nästa vecka i Thoroughbred Stakes (Gr.3) på Goodwood i England. Segerpremien är hela 56 000 pund.
IMG-20190525-WA0010_
Irish Trilogy med Nina Lensvik

Glorious Goodwood är ett härligt inslag i den Engelska Kalendern. Till Goodwood kommer eliten för att ses och synas.  

Nu tar tränare Nina Lensvik och 360NorthHorseRacing chansen och reser till Goodwood med Irish Trilogy och självklart följer Galopptips upp detta.

Hur känns Irish Trilogy (e.Gregorian) efter derbyt?

-Han är fin och känns precis som vanligt, som han gjorde innan derbyt. 

Vad är dina tankar inför resan? 

-Det är väldigt mycket pappersarbete omkring en sådan här resa, skrattar Nina. Det är en utbytesresa där vi får resan och allting runt om betalt. Då tycker jag inte att vi har mycket att förlora på att göra en sådan här resa. Jag vet att det är tufft, men jag tar chansen och vågar prova i alla fall. Vi får se hur långt det räcker. Jag är så klart glad om vi skulle få pengar med oss hem från resan. 

Hur går resan till?

-Vi har valt att åka på söndag kväll då det är så varmt just nu. Vi kommer att stanna till i Belgien under måndagen innan vi fortsätter mot Goodwood.

Vart kommer ni att stå uppstallade under tiden ni är där?

-Vi kommer att stå i nära anknytning till banan så det känns väldigt bra och vi har tagit med oss eget hö.

När har du tänkt dig att jobba honom på banan? 

-Det beror ju så klart på hur han tagit resan och hur allt fungerat på vägen. Tanken är att han ska få sträcka ut och känna lite på banan på tisdag. 

Har du funderat något på ryttare till Irish Trilogy?

-Jag vill avvakta och först se listan på vilka ryttare som kan vara tänkbara och lediga. Jag vill gärna se också hur många hästar som är med. De sista åren har det bara varit sex stycken med i loppet, avslutar Nina.

Nina lovar att återkomma till galopptips.se när allt närmar sig. Det blir spel på atg.se till Goodwood och förhoppningsvis placeras racet inom V4. Vinnare, Plats och Komb blir det garanterat.

Thoroughbred Stakes (Gr.3) har vunnits av Sir Michael Stoute sex gånger och John Gosden har tre segrar. Det har aldrig vunnits av en kvinnlig tränare och ej heller av en skandinavisk tränare. Flest segrar på jockeysidan har Frankie Dettori som tagit hem löpningen sex gånger.