Nyheter

Irish Prosecutor spräckte segernollan – Dubai ett alternativ i vinter

Publicerad
Andra starten som valack och Irish Prosecutor (e No Nay Never) kunde spräcka segernollan. Två andraplatser följdes upp med en enkel seger vid Jägersros söndagstävlingar.
72347316_465457484062062_8844594245340758016_
Dubai nästa för Irish Prosecutor? Tankarna finns i alla fall. Foto: Niclas Cronberg

– Jag litar på hästen, svarade tränaren Francisco Castro på frågan om han var orolig någon gång under löpet. Men jag har höga tankar om honom, det är en bra  häst.

Irish Prosecutor har två gånger i rad förlorat som favorit, men Castro har en förklaring till de förlusterna.

– I debuten var han för "hingstig", sen kastrerades han och var förbättrad senast. Nu var han ännu lite bättre och det känns att han utvecklas.

Nu red Chaves hästen i ledningen, med Supreme Crown utvändigt. Jämnt fram till mitten av upploppet, då Chaves började rida stack Irish Prosecutor enkelt ifrån med flera längder.

Francisco Castro var lite hemlighetsfull om den framtida matchningen, men efterhand kröp det fram att en resa till Dubai finns som ett alternativ.

– Det är något som jag får diskutera med ägarna [John Christensen och Alice Weiste] och deras racingmanager Filip Zwicky.

Sedan tidigare är det klart att Castroduon Nocentsinkentucky och Es Raco prepareras för en resa till Dubai och att Elione Chaves ska ta hand om hästarna nere i värmen.