Nyheter

Intressant Engelsk gäst till Stockholm Cup

Tre spännande hästar efteranmäldes till årets upplaga av Stockholm Cup International tidigare i veckan. Freestyler från Sverige, Giuiseppe Piazzi, från Danmark och Amazing Red från England.
Amazing_Red
From Spain, via England to Sweden... Foto: Racing Post

Mest intresse tilldrar sig den engelske gästen i Amazing Red från Ed Dunlops stall i Newmarket sig. Sexåringen efter Teofilio har ett formtal strax över 90 och kommer till Stockholm med en färsk Listed-seger från San Sebastian i Spanien i bagaget… Distansen är den rätta för den femfaldige vinnaren undan Peintre Celebre-stoet Artisia och som sådan är således Amazing Red en halvbror till globetrottern Red Cadeaux. Red Cadeaux är efter Cadeaux Genereux, tränades också av Ed Dunlop, tjänade drygt 50 miljoner sek och har som främsta merit Grupp 1 seger i Hong Kong Vase 2012.

ATG:s oddssättare var ”med på tåget” och erbjuder 8.75 som vinnare och 2.50 på plats – odds som känns helt korrekta i nuläget. Oddset på Niels Petersen-tränade Square De Luynes droppar och oddset i nuläget stavas 2.25 som vinnare och 1.60 på plats.