Nyheter

Intervju med Fanny Olsson

Publicerad
Som Galopptips kunde rapportera igår tog Fanny Olsson sin andra raka seger på Gulfstream Park. Vi följde upp med frågor om skillnaden mellan Sverige och USA.
Tequila_199
Fanny Olsson firar med Tequila på Jägersro medan hon ännu var i Sverige Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

.-Det var jag som ville fram vid segern på Chirping (e.Violence). Här i USA får man ta för sig och flytta på dom som är i vägen, hemma i Sverige hade väl folk dött skrattar Fanny. Den stora skillnaden är att det går fortare hela vägen här i USA. Sen rider man mycket, mycket tightare och tuffare. Att man får använda spöt mer gör också en stor skillnad. Det är bra tycker jag att man kan använda det när det behövs. Vissa hästar går ju undan rejält för drivning, medan den jag vann med igår gick framåt bara jag smackade. Piskarna är vadderade och inga problem för hästen, menar Fanny.

Vi vet att det är tufft för tjejer på Gulfstream och frågar om vår uppfattning stämmer.

-Ja, det är tufft för tjejer, men det är tufft även för killar som inte har några jättemeriter. Det är så många som vill vara här och rida. Prispengarna är bra och vädret är fantastiskt vilket gör att konkurrensen är stenhård. Det är fyra, fem jockeys som rider varje race och sedan får övriga vara glada för varje ritt man kan få. Det var en tjej till som segrade idag faktiskt. Vi var alltså två i vårt jockeyrum. Att ha en egen valet som tar hand om allt är också en stor skillnad mot Sverige. Att jag kunde ta andra segern på två dagar har jag nog inte fattat än. Jag har flera hästar att sända ut till start och är så upptagen att det inte riktigt gått in än. Men det är en underbar känsla och superkul, avslutar Fanny.