Nyheter

International Hurdle (Gr.2) en bra möjlighet för Nicky Henderson

Publicerad
Tränare Nicky Henderson har fantastisk form på stallet och sadlar ut vinnare på löpande band. Igår på Cheltenham hade han två vinnare på sex startande och ingen av de han startade var sämre än fyra. Idag ser han ut att kunna vinna ett par lopp till.
RP_ID0034338
Pentland Hills kan vinna International Hurdle idag på Cheltenham Foto: Grossick Racing Photography

I International Hurdle på Cheltenham har han två riktigt bra chanser till vinst. Bästa chansen i loppet är Pentland Hills (e. Motivator) som senare har siktet inställt på Champion Hurdle (Gr.1) i mars och är en av de mest betrodda just nu till det loppet. Pentland Hills har bara gjort tre starter för Henderson över hinder och det har blivit lika många vinster. De senaste två vinsterna har varit i Gr.1 lopp, bland annat så vann Pentland Hills Triumph Hurdle (Gr.1) här på Cheltenham i mars. 

Nicky henderson låter positiv om chanserna och meddelar att Pentland Hills är i bra ordning och arbetar fint inför loppet. Han har utvecklats sedan förra säsongen och känns mycket starkare. 

Främsta motbud är Call Me Lord (e. Slickly) som han själv tränar. Nicky Henderson berättade att det är lite av ett experiment och man  gör ett försök med att se hur han går i vänstervarv. Det har sett bra ut i träning i år, men förra året fungerade det inte alls.