Nyheter

Inte de värsta emot, men tyvärr svårt startspår för...

...Nocentsinkentucky! Precis som vi på galopptips.se misstänkte väljer dock Saeed Bin Suroor att starta sin Platinum Star i 1200 meter loppet på gräset i stället för i 2000 Guineas Trial. Det här är naturligtvis glada nyheter för kretsen kring Nocentsinkentucky som nu är topphandicappad i loppet.
download-52_aVWYpgU
Mäktigt på Meydan Foto: Dubai Racing Club

Treårige Nocentsinkentucky är alltså högst handicappad (95) i loppet över 1600 meter på dirttrackbanan, men motstånd saknas förstås inte. I avsaknad av Platinum Star sadlar det mäktiga Godolphin-stallet ut en trio bestående av i två stater obesegrade First View (e. Exceed And Excel) med formtal 90, Laser Show (e. New Approach) som varit etta och tvåa i sina två livsstarter och begåvats med formtal 88, samt Dubawi-hingsten Lost In Time med samma formtal (88). 

Nocentsinkentucky lär stå i ett odds i trakterna av sex, sju gånger pengarna och måste så klart ses med viss chans. Från ett bättre startspår hade vi trott på toppchans, men nu måste Francisco Castros Goldencents-hingst hoppa av från box nummer 14 - en riktig tuff uppgift! Nu blir det mycket svårt att nå ledningen vilket hade varit en stor fördel för ägaren Bengt Thomassons ögonsten. Elione Chaves kommer som vanligt att rida den USA-uppfödde treåringen.

I samma lopp startar Lars Kelp-tränade och Ulf Byström-ägde Chinese Emperor som hade bättre tur i startspårslottningen än Nocentsinkentucky och får lyckosamt hoppa ut från box nummer sex. Sonen till Royal Applause kommer att ridas av Jim Crowley och har goda chanser på finfina pengar - speciellt om hästen kommer till ledningen!

Lite senare under kvällen sadlar Lars Kelp ut duon General De Vega (e. Lope De Vega) och Youonlyliveonce (e. Sidestep) i Dubai Trophy över 1200 meter på gräsbanan. Francisco Castro har även startanmält Bullof Wall Street (e. Tapizar) i racet med en total prissumma på 100 000 USD. Den svensktränade trion lär dock få mycket svårt på framskjutna placeringar då loppet innehåller en "flock" topphästar från Godolphin-stallet. Ovan nämnde Platinum Star lär få ytterligt svårt att förlora det här loppet - den saken är klar.

Galopptips.se återkommer som vanligt med kommentarer, nyheter och heta speltips till torsdagskvällens tävlingar på Meydan under veckan fram till start.