Nyheter

Inte bara "Arcen"

Publicerad
Kapplöpningsvärldens blickar riktas i helgen mot ståtliga Longchamp i Bois de Boulogne i Paris utkanter. Folkfesten är som störst under söndagen när "alla" i Paris är där, men även under lördagen bjuds publiken på stortävlingar.
2018-03-1
Longchamp

När man väl tagit sig till Porte Maillot går det gott om gratisbussar ut till Longchamp och även om det är trångt finns det plats för alla. Det väntas regn i helgen och det brukar dra ned åskådarskarorna rejält. Banan rapporteras tung för tillfället och framförallt på lördagsmorgonen blir det ett kraftig regn. Det här är förstås något man som spelare måste ta med i beräkningarna, passar hästen på tung bana eller inte? Under lördagen har man railat ut hela 17 meter så att man på söndagen kan tävla på en helt fräsch gräsbana. 

På lördagen är det tre Grupp 2 löpningar, Prix Dollar, Prix Daniel Wildenstein och Prix Chaudenay. Det är två Grupp 1 löpningar båda över längre distans. Prix Royallieu (Gr.1) rids över 2800 meter och här får vi bland annat se Lord Lloyd Webbers Lah Ti Dar (e.Dubawi) med William Buick i sadeln. Prix du Cadran (Gr.1) rids över 4000 meter. Här skall fjolårssegraren Call The Wind (e.Frankel) försöka försvara sin titel mot mäktiga motståndare som till exempel Dee Ex Bee (e.Farhh).

Pia Brandt är alltid på plats under Arc-helgen och hon sadlar ut två hästar under lördagen. I race fyra, Grand Handicap de Juments, startar Strong And Stable (e.Motivator) och i dagens sista race startar Holdbacktheriver (e.Lawman). Under söndagen startar preliminärt Viscount Barfield (e.Raven's Pass) i en handikap och även här får vi vänta tills slutet av dagen.

Det händer att man är hungrig när gratisbussen kommer tillbaka till Porte Maillot. Istället för att göra som engelsmännen och slänga sig in på McDonalds rekommenderar vi att man istället väljer skaldjursrestaurangen Sébillon på 20 Avenue Charles de Gaulle. Här finns det alltid bord - och franskt vin.