Nyheter

Inte bara 3-åringar på Epsom

Under fredagen rids klassiska Oaks och på lördagen rids Derbyt, världens mest prestigefyllda löpning för treåringar. Det rids dock en hel del andra större race under helgen och fredagens Coronation Cup (Gr.1) är en riktig godbit.
RP_ID00326063
Kew Gardens slår Lah Ti Dar i St Leger på Doncaster. Blir det omvänd ordning på fredag? Foto: E Whitaker / Racing Post

Favorit i nuläget till att ta hem Coronation Cup är 4 Kew Gardens (e.Galileo) tränad av Aidan O'Brien och i sadeln sitter Ryan Moore. Ifjol segrade Kew Gardens i bland annat St Leger och Grand Prix de Paris. I Derbyt ledde Kew Gardens innan han kroknade med 400 meter kvar. Sedan blev det seger på Royal Ascot och man får sätta frågetecken på hur bra Epsom passar den här Galileo-hingsten. Motståndet är knivskarpt. 7 Old Persian (e.Dubawi) är Godolphins stora hopp. Old Persian segrade i Sheema Classic (Gr.1) på Meydan senast och slog Kew Gardens över 2400 meter på York i höstas. Old Persian ställs i 4,50 som segrare i Coronation Cup. 10 Lah Ti Dar (e.Dubawi) är egenuppfödd av Lord Lloyd-Weber och kommer från en seger på York i en grupp 2 löpning för ston. Hon bör ha gått fram från den fina årsdebuten och hon var nära Kew Gardens i St Leger. Lah Ti Dar är undan stjärnstoet Dar Re Mi (e.Singspiel) som även lämnat Too Darn Hot (e.Dubawi) som ett tillhörde favoriterna till årets Derby.

Övriga fältet är också de idel ädel adel, men vi trot att segraren i Coronation Cup (Gr.1) kommer att vara någon av den nämnda trion ovan.