Nyheter

Inställt i Göteborg - storloppen flyttas

Publicerad
Saxat från svenskgalopp.se: "De stora nederbördsmängderna under fredagen har gjort att lördagens tävlingsdag på Göteborg Galopp tyvärr måste ställas in. Svenskt St Leger och Adalöpning rids i stället på Bro Park på onsdag.
xij2ldqen1cwdskbmfu
St Leger och Adalöpning flyttas till Bro Park Foto: Logotyp

Beslutet om att ställa in tävlingarna togs vid lunchtid på fredagen, efter att det hade kommit dubbelt så mycket regn över banan jämfört med prognosen.

– Igår var banan god och förväntningen var att det skulle komma 25 mm under fredagen och ytterligare 13 mm under lördagen. Vår bedömning var att tävlingarna inte alls var i fara. Men på förmiddagen idag hade det redan fallit 55 mm regn och det regnade fortfarande över Göteborg med prognos om mer, förklarar Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

– Hela Göteborg Galopp står mer eller mindre under vatten och diken och dränering är vattenfyllda så vattnet kan inte rinna från banan i nuläget.

Lördagens tävlingsdag kommer inte att ersättas.

– Vi kommer i stället att rida de två största loppen på Bro Park på onsdag. Det gäller den klassiska löpningen Svenskt St Leger och Adalöpning.

Göteborgs lopp 4 Adalöpning flyttas till lopp 7 Bro Park

Göteborgs lopp 5 Svenskt St. Leger flyttas till lopp 8 Bro Park

Bro Parks lopp 7 Börjes Champion ARK Cup (Juniorchans) flyttas till lopp 9 Bro Park

Regnet i Göteborg har ställt till med problem runt om i regionen, rapporterar SVT i en nyhet Vattenmassorna ställer till det"