Nyheter

Inställda tävlingar på Bro Park i morgon

Publicerad
Tävlingarna på Bro Park imorgon är inställda.
ooadgolfbg1vbker55l
Inga tävlingar på Bro Park i morgon söndag Foto: Svensk Galopp

Svensk Galopp meddelar nu på lördagsmorgonen följande.

Ett fall av Covid-19 har bekräftats på Bro Park och smittan kan ha spridits till personer i andra stall. Svensk Galopp kan inte garantera att tävlingarna imorgon kan genomföras på ett säkert sätt. Därför har Svensk Galopp beslutat att ställa in tävlingsdagen.

”Det är mycket tråkigt att vi behöver ställa in tävlingarna och vi förstår att det påverkar de aktiva. Men vi har ett ansvar gentemot ryttare, tränare, hästskötare och funktionärer för att säkerställa arbetsmiljön på tävlingsdagar. Flera personer har varit i kontakt med den smittade. Det finns en risk för smittspridning på Bro Park och då är det självklart för oss att ta till åtgärder för att stoppa den”, säger Svensk Galopps sportchef Dennis Madsen.

”Personen som testade positivt för Covid-19 har tillfrisknat. Alla personer som har varit i kontakt med den smittade är informerade och de kommer att testa sig så snart som möjligt. Ingen av dessa har rapporterat att de visar sjukdomssymptom.”

Tävlingsdagen på Jägersro Galopp på onsdag påverkas inte av det här beslutet. Ingen av de startanmälda hästarna kommer från Bro Park. Alla ryttare från Bro Park kommer dock att behöva visa upp ett negativt Covid-19-test för att få tillträde till banan.

Vi återkommer gällande tävlingsdagen på Bro Park nästa söndag, den 22 november".