Nyheter

Innerspår en fälla för två av tre Wahl-hästar på V64?

Publicerad
På söndagens V64-tävlingar på Bro Park sadlar Patrick Wahl ut tre intressanta hästar och vi är speciellt intresserade av hur det står till med treårige First Course som mycket väl kan skrälla till från innersta startboxen.
First_Course_030
Glada hästägare tillsammans med First Course Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Det är första gången på dirttrack den här gången. Hur ser du på den saken?

– På stamtavlan ska han nog ha gräs, men First Course tränar ju på gruset varje dag och det sköter mycket fint. Det här blir även första starten som valack och det ingreppet har han svarat bra på. Det är ett tufft lopp, men jag känner mig inte helt slagen på förhand, kommenterar Patrick Wahl.

Innerspår även för Double Cash. Kommentar?

– Det är inget bra alls - han ska ha utvändiga och fri resor för att bäst komma till sin rätt. Double Cash är i form och höjde upp sig ett litet snäpp på sina vinterstarter. Viktläget känns intressant så nu gäller det för Per-Anders Gråberg att få ut hästen i slagläge. Han är en av de som kan vinna, säger Patrick Wahl.

Roman King stod över vintergaloppen i år. Hur är läget med honom?

– Han känns fräsch och fin i träningen inför årsdebuten, men jag är orolig för startspåret som kan bli en fälla. Dirttrack är ingen direkt fördel så jag är nöjd med pengar i första hand, säger Patrick Wahl.