Nyheter

Inget Royal Ascot för Enable

Publicerad
Den femåriga superstjärnan Enable skrinlägger planerna på Royal Ascot. Istället är det Coral-Eclipse på Sandown som är det nya målet för världsstjärnan.
RP_ID0033060
Enable och Frankie Dettori vinner Breeders' på Churchill Downs. Nu låter comebacken vänta på sig. Foto: E Whitaker / Racing Post

Senast vi såg den John Gosden tränade superstjärnan Enable (e.Nathaniel) var när hon i november segrade i Breeders' Cup Turf (Grade 1). Målet med den här säsongen är Prix de l'Arc de Triomphe (Gr.1) där hon är ute efter den tredje raka segern. Enable siktade först på Coronation Cup (Gr.1) på Epsom, men man ville inte skynda på för mycket i träningen och bestämde sig istället för Royal Ascot. Efter ett jobb i veckan under Frankie Dettori, bestämdes att man skulle vänta ytterligare några veckor. 

Ägare Khalid Abdullahs racing manager, Teddy Grimthorpe, bekräftade att huvudmålet för säsongen är och förblir Arcen. Direkt efter nyheten togs Enable bort från de flesta Royal Ascot marknader. Hon står i 3,50 att segra i Coral-Eclipse hos de flesta engelska bookmakers.