Nyheter

Ingen Magical i Hong Kong

Publicerad
Då kapplöpningssäsongen är över i Europa kastas blickarna mot Japan, Hong Kong, Australien och Sydafrika. Till de internationella tävlingarna i Hong Kong har det anmälts en hel del hästar från Europa, men tyvärr blir mötet mellan Magical och Almond Eye inte av.
beauty_ATkhYN
Beauty Generation kan smasha in ett hattrick i Hong Kong Mile 8 december

Att Magical (e.Galileo) skulle ställas mot japanskan Almond Eye (e.Lord Kanaloa) i Hong Kong Cup (Gr.1) var något av en dröm så här när det snart skrivs december. Den åttonde december lär vi istället få se Almond Eye ta sig an Magic Wand (e.Galileo) men med handen på hjärtat är det inte mycket av en duell att se då Almond Eye är alltför överlägsen. Värst emot är istället en annan Japanare, Win Bright (e.Stay Gold) som dock var klart slagen av Almond Eye i Tenno Sho (Gr.1) på Tokyo Racecourse i slutet av oktober.

I Hong Kong Vase (Gr.1) är distansen 2400 meter vilket kanske är något kort för Pia Brandts Called To The Bar (e.Henrythenavigator). Underlaget lär dock passa och Pia Brandt har höga tankar om den här hästen som ett tag sågs som en seriös utmanare till Stradivarius (e.Sea The Stars) i Gold Cup (Gr.1). Den engelske derbysegraren Anthony Van Dyck (e.Galileo) har sett sin stjärna dala under året. Det har varit en lång säsong, men det är svårt att vara imponerad av honom. I Hong Kong Vase har han chansen att visa att han är en elithäst igen.

I Hong Kong Mile (Gr.1) har O'Brien tagit bort Cirkus Maximus (e.Galileo) från anmälningslistan. Racet ser på förhand vikt ut åt Hong Kongs superstjärna Beauty Generation (e.Road To Rock) som vid seger tar ett hattrick i löpningen.