Nyheter

Inför Övrevoll 21 augusti: Två Bro Park-tränare åker till Norge

Publicerad
De Bro Park-stationerade tränarna Caroline Malmborg och Henrik Engblom åker till Oslo och Övrevoll för att tävla på söndag. De har onekligen intressanta starthästar som alla har vettiga uppgifter och hyfsade segerchanser. Redaktionen har under veckan ringt och pratat med tränarna. Intervjuerna finns också redovisade i våra tips till de olika spelformerna.
zx48bz0yoieu70611sm
Quagmire och Jacob Johansen har två raka tillsammans på Övrevoll. Här vid den senaste segern den 3 augusti. Blir det en tredje i V4-4? Foto: @hesteguiden.com

Vi börjar med tränare Caroline Malmborg och det låter ganska uppåt och det är ju inte så konstigt – de flesta av stallets hästar har mycket bra form för dagen och hittills har det blivit elva segrar under 2022 och segerprocenten är hela 26,2 procent (!). Det innebär seger i mer än vad fjärde start och det är en anmärkningsvärd siffra när man har gjort över 40 årsstarter. Kommentarer om hästarna nedan. 

V64-5 / V5-2 / LD-1

7 Chamori tyckte ”P-A” (Gråberg) att banan kändes lite hård för senast – ändå vann hon komfortabelt. Det är lite kortare distans nu, men det är å andra sidan uppförsbacke nu på upploppet vilket gör det lite mer krävande och hon vann över 1750 meter första gången på en flack bana. Står tre kilo tuffare till nu än senast, men vi tror hon har mer i sig. Det är första gången på banan så vi får se hur det går. Vikten är inga problem, säger Caroline Malmborg. 

V4-4 

2 Timo Nurmos har gjort det toppenbra. Senast var det för lågt tempo och banan för snabb, men han var ändå nära att vinna. Jag tror att uppförsbacken blir lite mera krävande på slutet av upploppet vilket jag tror gynnar honom. Han har testat banan en gång som treåring. Han får gå med flexibla blinkers denna gång då det fungerade bra när han tränade med den utrustningen. Loppet är fortfarande ett led i hans utveckling till en elithäst. Han kommer på speed och är en av flera med chans, berättar Caroline Malmborg. 

5 Quagmire stortrivs i Norge på gräsbanan och trivs med att resa. Det var lite hårt med tre kilo för den senaste segern och vi får se om han kan motsvara sitt nya handicaptal på 81. Formen är fortsatt bra, avslutar Caroline Malmborg. 

Henrik Engblom 

Henrik Engblom tror på en riktigt bra chans med Gin som är med i V4-1. Vi instämmer i de tankarna i våra tips. Stallet har en strålande säsong och är landets mest segerrika tränare med 18 årssegrar hittills. Kommentarer om hästarna nedan. 

V64-3

3 Cromer fick fel upplägg i söndags på Göteborg Galopp så glöm den starten. Det är en öppen handicap så det är svårvärderat, men han gillar Övrevoll och distansen, upplyser Henrik Engblom. 

V4-1 / V5-4

9 Gin har en lämplig uppgift i amatörloppet och jag tror på en jättebra chans. Jag var nöjd med insatsen i söndags på Göteborg Galopp, avslutar Henrik Engblom.