Nyheter

Inför GS75 - Niels Petersen om Privilegiado och övriga starthästar

Niels Petersen går sällan eller aldrig lottlös från den svenska derbydagen. På söndag har han fyra starthästar. Vi kollade upp vad Niels har för tankar om dem.
Nordic_Defence_2802
Svenskt Derby 2018 Nordic Defense i vinnarcirkeln kan tränare Niels Petersen ha en vinnare i år igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Allt är väldigt bra med mina starthästar berättar Niels Petersen.

Du har Basie (GS75-1) till start i Zawawi Cup, vad tror du om chansen?

-Basie (e. Zaahid) möter ju I Kirk. Jag har en fin sprinter som tacklade banan fint i sin senaste start. Han jobbar bra och vi prövar. Han kommer definitivt att gå ett bättre lopp än vad han har i formtal, lovar Niels.

Izakaya (GS75-3) var bra näst senast och kommer nu ut i Malmö Stads Pris, hur ser du på hans chanser?

-Izakaya (e. Siyouni) vill troligen helst ha en blöt gräsbana för att fungera som bäst. Formen är annars ok. Det är ett bra fält och jag hoppas han är förbättrad jämfört med senast. I så fall tror jag att om allt stämmer kan han dyka upp där framme någonstans, meddelar Niels.

Love Of Course (GS75-4) startar i consolation vad tror du om hennes möjligheter?

-Hon har gjort det bra på dirt och trivs på det. Jag valde att ta ut Love Of Course (e.Verrazano) här för att se om hon står distans. Hon siktar på Svenskt Oaks, står hon distansen blir hon farlig. 

Slutligen i Svenskt Derby startar du Privilegiado (GS75-6) vad tror du om honom?

-Det kan inte vara bättre. Allt är tiptop. Privilegiado (e.Sea The Moon) gick ok på banan senast. Glöm den starten i övrigt, upplägget blev bara helt fel. Jag tycker att det är lite som förra året med Nordic Defense som sedan vann Svenskt Derby. Han är bortglömd i snacket. Han har siktat på derbyt och distansen är ett plus. Jag är medveten om att det är tufft motstånd och man behöver alltid en del tur för att vinna derbyt, men jag hoppas. Vi är i alla fall inte ute ur dansen om segern, meddelar en märkbart nöjd Niels Petersen.