Nyheter

Inför GS75 - Jan Erik Neuroth

Publicerad
Jan Erik Neuroth är något av en Jägersrospecialist och i år har han fyra segrar på 16 starter på banan. Det är kanske inte konstigt med tanke på att pappa Wido är känd som Derbykungen och alltid tillhör förhandsfavoriterna. Vi tog oss ett snack med Jan-Erik inför söndagen och resultatet ser ni nedan.
la_zona_C642
Far och son Neuroth känner vinnarcirkeln väl. För åtta år sedan såg det ut så här. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

5 Candyflower (GS75-3)  gör debut på dirttracken och jag är inte särskilt säker på att det passar Candyflower som jobbar betydligt bättre på gräset än på sanden. Annars är formen bra och distansen passande. Jag tycker det är en bra outsider om hon fungerar på banan. 

9 Deadline Day (GS75-4) tränar riktigt bra just nu och jag tycker att han står riktigt bra till här. Det är absolut en trippelkandidat (norskt uttryck för trioaktuell).

5 Angel Love (GS75-5) kan jag inte rida på grund av vikten. Hon skall ses med en mycket bra chans här. Hon älskar Jägersro och distansen. Hon har vilat lite men tränar bra och formen bör inte vara i fara. Viktmässigt står hon bra till. Jag rider själv 6 Bokan (GS75-5) och även han ska räknas tidigt på sin fina form och på att han trivs på banan. Det är alltid tufft med toppvikt, men han skall med på kupongen.

I Derbyt rider jag 1 Nouvelle Lune (GS75-6) och här är det första gången på distansen. Hon har en tendens att bli lite het vilket förstörde dagen senast. Jag är väldigt nöjd med utgångsläget då jag vet att jag får en spårsnål resa och kanske slappnar hon av i fältet. Blir det bara lite pace har vi en fördel. Vi har även med 5 Solaris (GS75-6) som har en väldigt stigande formkurva och bara blir bättre och bättre. Det blir spännande att se hur långt det räcker, men det blir nog svårt att segra.

7 Buddy Bob (GS75-7) är en väldigt bra häst som jag tycker väldigt mycket om. Tyvärr är han klart sämre på dirttrack, han har aldrig gått bra på dirttrack. Nu är han förvisso äldre och starkare och det kanske ändrar på saken, avslutar Jan-Erik Neuroth.