Nyheter

Imponerande segerprocent på de senaste tio starterna

Publicerad
Inför morgondagens V4 på Bro Park så får vi spelare klara oss utan Per-Anders Gråberg som dominerat de senaste två tävlingsdagarna.
En som man ska följa annars är tränare Roy Arne Kvisla som verkligen har form i stallet. De tio senaste starterna som stallet gjort har resulterat i imponerande fem segrar.
Dapple_496
Dapple brukar tända till vid den här årstiden, det kan vara dags nu i den andra avdelningen på V4. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

På V4 så har Kvisla två hästar till start den här onsdagen. Båda två startar i en Guldhandicap över 2100 meter, det är sexåriga Dapple (e. Appel Au Maitre) och fyraårige Alchemist (e. Sinndar). 

Dapple får en spännande ryttare på sig i det att Fanny Olsson som numera rider i USA på Gulfstream Park är hemma på besök en vecka. Dapple trivs väldigt bra på senhösten och tog förra året fyra vinster mellan oktober och december, det kan vara dags för årets första vinst nu. Senaste starten var i alla fall ett klart steg framåt som tvåa bakom en överlägsen vinnare. Alchemist får Fredrik Janetzky på ryggen. Senast var han ute på 1600 meter vilket troligen är lite för kort distans. Den här gången går man ut på 2100 meter vilket bör passa honom mycket bättre. Alchemist visade också bra form förra året när kylan infann sig och vann bland annat i mitten på december på en tung dirtttack. Här kan ni själva höra vad tränaren Roy Arne Kvisla tror om sina möjligheter på Galopptips youtubekanal.