Nyheter

Imponerande årsdebuter av Niels Petersen-tränade duon Privilegiado och Wishformore

Publicerad
Privilegiado vann bland annat Norskt Kriterium och Heatherworld Cup förra året och var en av Skandinaviens bästa tvååringar. Wishformore gjorde två starter som tvååring, han vann debuten för att avsluta säsongen som fyra i Svenskt Kriterium bakom Two Eyed Jack.
Niels008-X
Ett privilegium för Niels Petersen att önska sig fler vinster efter dagens framgångar på Övrevoll. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Privilegiado (e. Sea The Moon) årsdebuterade idag på Övrevoll med toppvikt mot jämnåriga konkurrenter och infriade de högt ställda förväntningarna och vann sin årsdebut säkert.

- Han gjorde egentligen alla fel han kunde göra idag. Det var ett svårt lopp med få startande och han gav mycket vikt till konkurrenterna. Han kommer att förbättra sig mycket med det här loppet i kroppen. Privilegiado står kvar det tyska derbyt, fast insatsen idag skriker ju inte direkt tyskt derby. Vi får i första hand se hur han tar loppet, berättade tränare Niels Petersen efter loppet.

Stoet Wishformore (e. Center Divider) gjorde också årsdebut ett par lopp senare. Frågan är om det var den danska derbyvinnaren vi fick se? Wishformore är halvbror till Suspicious Mind och han var läcker att se i loppet. När det återstod 300 meter kvar av loppet satt ridande Rafael Schistl med till synes massor kvar i tyglarna och vände sig om för att se var konkurrenterna fanns någonstans.

- Wishformore är en riktigt fin häst, vilket han visade redan förra året. Vi siktar mot danskt derby och vi förväntar oss mycket av honom. Hade han inte varit skandinavienfödd hade vi kanske haft en annan plan, han är mycket bra, sa en nöjd Niels Petersen om Wishformore.