Nyheter

I Kirk skadad – missar Jägersro Sprint (L)

Publicerad
Tyvärr har vi nåtts av den tråkiga nyheten att I Kirk (e. Eishin Dunkirk), som tjusat oss så många gånger och är Sveriges högst rankade sprinter, är skadad och missar både Jägersro Sprint (L) på söndag och resten av den svenska säsongen.
r0bgsv5q76qisutasvm
I Kirk är tyvärr skadad och kommer att opereras. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Tränare Susanne Berneklints stora affischnamn skulle starta på söndag men nu får vi inte se honom på ett tag.   

–Han har fått en chipfraktur i en kota på ett framben och ska opereras på lördag, bekräftar hästens tränare Susanne Berneklint till Sydsvenskan. 

Det var när årets galoppör tre år i rad var ute och finslipade formen inför Jägersro Sprint (L), där han skulle försvara sin titel, som något inte kändes bra och vid en omedelbar undersökning så fann man skadan. Tid är bokad för en så kallad titthålsoperation, en metod som kan användas på den här typen av skador. 

–Prognosen för den här typen av ingrepp brukar vara goda, men man vet ju inte säkert förrän efter ingreppet. Under alla omständigheter kommer I Kirk att missa hela den svenska säsongen, men tanken är att åka till Dubai och starta till vintern om allt går väl, säger Susanne Berneklint till Sydsvenskan. 

Den tråkiga nyheten öppnar förstås upp Jägersro Sprint (L) där sju hästar nu kommer till start den 23 maj. Glädjande nog kommer Cathrine Erichsen-tränade Duca Di Como (e. Clodovil) till start i Pramms Memorial (L). Mer om storloppsdagen på Jägersro kommer under veckan på Galopptips.se.