Nyheter

I Kirk mot Jägersro Sprint (L)

Publicerad
I veckan betalades den första insatsen till det fina sprinterloppet Jägersro Sprint (L) som rids under ”Prammsdagen” den 23 maj. I Kirk har inte förlorat på svensk mark sedan i april 2018 och frågan är om det finns någon som kan bryta den trenden? Utmanare saknas inte.
hsy2o7skzmgtizotczx
I Kirk och Carlos Lopez vid seger i förra årets upplaga av Galatea Jägersro Sprint (L) Foto: Stefan Olsson

Svenskfödde I Kirk (e. Eishin Dunkirk) har charmat publiken så många gånger nu att vi har tappat räkningen. Titelförsvararen är på pappret några längder bättre än motståndarna men han har inte varit i Dubai och laddat upp denna vinter så som han gjort de senaste två åren. Det tror vi spelar mindre roll då tränare Susanne Berneklint vet hur man tränar galopphästar. Han är på förhand favorit om han kommer till start.

Bland övriga nio anmälda är comebackande tränaren Fredrik Reuterskiölds nyförvärv Nocentsinkentucky (e. Goldencents) den som många tror kommer att utmana I Kirk om den svenska sprintertronen framöver. Han har också ett annat nyförvärv av rang i stallet anmäld – nämligen Riwaj (e. Firebreak). Den sexårige hingsten blir definitivt att räkna med och var tvåa efter I Kirk i förra årets upplaga. 

Jessica Longs Sarookh (e. Speightstown) avslutade förra säsongen strålande med seger i Wikingtryck Bro Park Sprint Championship (L) över 1200 meter gräs. Även om vi är vana att se honom på gräset så har han vunnit på distansen, underlaget och inte minst Jägersro förut.

Från Francisco Castros stall ser vi på listan Breakdancer (e. Tale Of Ekati) och när han är i form kan han inte räknas bort även om I Kirk brukar stå i vägen. Wido Neuroth har anmält Dardenne (e. Footstepsinthesand) som gjort 48 starter hittills i karriären. Han trivs på Jägersro och har tagit tre segrar på banan över aktuell distans.

Prevent (e. Poet´s Voice) är anmäld till Pramms Memorial (L) samma dag så vi får väl se vad tränare Dina Danekilde väljer att gå mot. Hon vet säkerligen mer efter ITM Spring Mile (L) över 1600 meter den 25 april på Jägersro om Prevent kommer till start där (startanmäls på måndag). Mystic Town (e. Medicean) är under stadig utveckling och gillar också Jägersro. Brian Wilsons adept går mot en spännande säsong. Lennart Reuterskiöld Jr har anmält både Gulfstream Tiger (e. Elusive Quality) och Hot Chocolate (e. Medicean). Även om de måste växla upp en nivå så har de nu fått en vinter till att träna på. Hot Chocolate är för övrigt det enda stoet på listan.

Nästa insats är den 26 april och då vet vi mer.