Nyheter

Hurricanelöpning – Ett kraftprov

Publicerad
Hurricanelöpning är sista benet i Jägersros egen «Triple Crown-serie». I Voterlöpning segrade Wolfof Vancouver och Derbyt vann Stroxx Carlras, månne vi får en tredje vinnare? Prissumman är 830 000 kronor, varav hälften går till den som är först över mållinjen.
ao041g8oztoomz28wla
Wolfof Vancouver Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

1 Redirect (e Prince of Lir) gör ett rejält kliv uppåt distansmässigt. Redirect var bra som tvåa i Malmö Stads Pris och var sjua i Voterlöpning. Ridande tränare Madeleine Smith har stallet i toppform och presenterade sin stjärna Espen Hill i ett fantastiskt skick i comebacken. 

2 Helmut (e Helmet) var tvåa i Derby Consolation och visade att han trivs på Jägersro. Skimmeln med avelsgiganten Tapit som morfar är stark och bör klara distansen. 

3 Archimedes Face (e Protectionist) var långt slagen som fyra i Malmö Stads Pris. Valacken är en av Lennart Jr Reuterskiölds fyra hästar i loppet. Det tyska fädernet är starkt, men modern Pocahontas Face (halvsyskon till I Kirk) stod inte en meter över 1600. 

4 Wolfof Vancouver (e Speightstown) var ack så nära att komma till Hurricane med chans att ta hem Triple Crown. Förlusten i Derbyt skrevs till en snöplig nos. Wolfof Vancouver visade i alla fall att han står distans även om det inte är troligt att dagens 2650 meter är den han är allra bäst över. Helt klart Lennart Jr Reuterskiölds bästa häst i det här loppet.

5 No Short Cuts (e Will Take Charge) spelades till 15 för 10 i Derbyt där han slutade femma, slagen med 4,5 längder. Då gick Wido Neurothträningen två svängar i fjärde/femtespår och i slutsvängen var han nere i tredje vilket blev alldeles för tufft. Livets alla segrar är tagna här på Jägersro. 

6 Laguna Seca (e Le Havre) har styrkan som sitt vapen och uppträdde förnuftigt vid sin seger i Derby Consolation. Francisco Castro har i Laguna Seca en häst under utveckling och valacken har aldrig varit sämre än trea. 

7 Pusjkin (e Muhaarar) är stallkamrat med Laguna Seca och visade strålande kämpatakter när han var fyra i Derbyt. I Voter var han endast en längd efter Wolfof Vancouver. Pusjkin ser ut som en blivande elithäst och Elione Chaves sitter kvar i sadeln. 

8 Hey Brother (e Hallucinate) gick i ledningen första varvet i Derbyt och började tröttna in i slutsvängen. Plågades inte över upploppet och inkom 10:a slagen med många längder. Det här är ett halvsyskon till Mrs Loreen. Lennart Jr Reuterskiöld kommer säkert skissa på ett mer passande upplägg i den här starten. 

9 War Hawk (e Appel Au Maitre) var inte långt efter Hey Brother i Bro Park Trial och var strax bakom stallkamraten även i Derbyt och det lär inte vara mycket som skiljer dem åt här. Oliver Wilson kommer tillbaka i sadeln på War Hawk. 

10 El Chapo (e Lightning Moon) är uppfödd i Spanien, men tränas på Jägersro av Ricardo Ramallo. El Chapo var inte långt efter Laguna Seca näst senast i en handicap, men var sedan slagen många längder i Derby Consolation.

undefined