Nyheter

Hur många storlopp vinner Niels?

Publicerad
Ja, det är en högst berättigad fråga då Övrevoll-tränaren lastar hästbussen med flertalet av stallets stjärnor till Breeders´dagen på Bro Park i morgon söndag.
– På papperet ser det verkligen bra ut, men jobbet ska göras också, kommenterar Niels Petersen.
q7m3imguqfd7ulurzde
"Firma Petersen/Lopez" Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Nio hästar har Niels Petersen att sadla ut den här fenomenala tävlingsdagen med massor av pengar och prestige på spel. Vi tar dessa i tur och ordning.

I Breeders´Trophy Juvenile (V64-1) plockar du ut två intressanta individer i form av vår tipsetta Hear The Drums samt Game Changer. Säg något om dessa?

Game Changer fick inte alls till det i debuten - bara glöm den insatsen. Det är en kapabel typ som dock är lite “quirky”. Han är fin i jobben och är en av de som kan vinna. Resan med övernattning oroar dock en del, säger Niels Petersen.

Hear The Drums är en tuff typ som gjorde det “kjempebra” vid debutsegern senast. Han är framsatt till den här starten och jag tror han kommer passa perfekt på Bro Park. Startspåret är kanske inte det bästa, men jag måste vara stor optimist, säger Niels Petersen.

Sen plockar du ut Ruby Tuesday i Sunday Special-loppet (V64-2). Läget med henne?

Ruby Tuesday har svikit i årets starter, men kan bättre. Hon trivs på Bro Park och drog ett perfekt startspår - distansen kan jag heller inte klaga på. Det är ju tufft och jämt i de här loppet, men min är definitivt en av de som kan vinna med de här viktförhållandena, kommenterar Niels Petersen.

Vi har ensam A-häst på Herewegodandy i V64-3. Är vi rätt på det?

Herewegodandy var knallbra senast och han har tagit loppet på bästa sätt. Han trivs på Bro Park och är bara gynnad av att tas upp i distans. Jag tror det här är en topphäst till nästa år och det här bara måste vara en toppchans, informerar Niels Petersen.

I Breeders´Trophy Consolation (V64-4) plockar du ut kapable Penfolds. Säg något?

Penfolds har massor av kapacitet, men samtidigt är han lite feg av sig. Han mår tiptop för dagen och jag är helnöjd med startspåret. Bro Parks bana ska passa perfekt och jag måste tro att han kan vinna det här, säger Niels Petersen.

Sen sadlar du ut fyra hästar i tävlingsdagens huvudlopp - Breeders´Trophy Classic (V64-5) med dryga miljonen till vinnaren. Det ser väl mycket bra ut för Iron Butterfly som vi singlar på streckspelen, men vi har även god känsla för HollywoodBoulevard. Säg något om dessa samt Habla och Masseto som vi verkligen gillar?

 – Habla mår fint och gynnas av att tas ned i distans efter starter i Derbyt och Oaks. Bro Parks bana passar min häst, men det här ser ut som ett allt för tufft test. Jag skulle vara nöjd med lite pengar, säger Niels Petersen.

Iron Butterfly har gjort precis allt rätt i sina senaste starter och vinster - det finns precis ingenting som tyder på vikande form, snarare tvärtom… Hon kommer trivas bra på Bro Park - vid sitt hittills enda besök på banan passande inte underlaget henne optimalt. Att ta ned Iron Butterfly i distans ska bara var en fördel och startspåret kan jag inte gnälla på. Alla lopp ska ridas, men de får vara bra för att slå henne, kommenterar Niels Petersen.

Masseto har haft en riktigt bra säsong och i fortsatt ordning. Jag är dock orolig för att de extra 150 metrarna den här gången inte är till min häst fördel. Hon får dock chansen, men jag har inga större förhoppningar. Fina pengar ska det dock kunna bli, funderar Niels Petersen.

Hollywoodboulevard går fram precis hela tiden och i jobben inför detta sköter han sig bländande. Han gjorde en solid insats på Bro Park senast och gynnas av att tas ned i distans. Jag tror att han är med helt där uppe och kan inte utesluta att han vinner, varnar Niels Petersen.

Och så avslutar vi med fenomenet Ascot Brass i Breeders´Trophy Mile (V64-6). Hon har galet bra statistik på Bro Park. Allt väl där?

Ascot Brass har utvecklats under året och är en topphäst - så är det bara. Hon tränar på som en dröm inför detta, drog ett perfekt startspår och formligen älskar att tävla på Bro Park. Det här är min bästa segerchans på hela dagen, avslutar Niels Petersen.