Nyheter

Hur låter det från Niels Petersens stall?

Publicerad
Niels Petersen har stort favorittryck på sig då Breedersdagen avgörs på hemmabanan Övrevoll. Vi ringde upp den gode Niels för att kolla formen!
x7psr4ycqwh8eg299eb
Kretsen kring Ascot Brass Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Vi drar igång direkt. Tre hästar i Breeders Prize Classic (V64-2). Kommentar tack?

Careless Whisper har bra form och gynnas av distansen. Inre sväng är ett litet minus för honom, men å andra sidan kommer han att gynnas av mjuk bana. En outsider, säger Niels Petersen.

Shallow har haft hovprobem och är inte i helt hundra procents form. Jag hoppas på lite pengar i första hand, säger Niels Petersen.

Ascot Brass är i ruskigt bra slag för dagen - tycker att hon var finare än någonsin senast. Hon klarar distansen och gynnas av den inre svängen. Jag är stor optimist även om hon har satt lite vinterpäls, säger Niels Petersen.

Och vad säger du om Kick On i V64-4?

Kick On har gjort allt rätt och inget tyder på vikande formkurva. Det ska till en bra häst för att slå honom och det tror jag inte händer, säger Niels Petersen.

 V64-5 har du Irish Prosecutor till start. Säg något?

Irish Prosecutor var grym senast och är på väg framåt och uppåt hela tiden. Distansen är perfekt och han klarar mjuk bana. Jag tror att han bara vinner loppet, säger Niels Petersen.

Två till start i V64-epilogen. Kommentar tack?

Fibonacci är i fint slag och kommer göra ett bra lopp. Den här dagen testar vi med sidoludd och hoppas att det får effekt. Han tjänar säkerligen fina pengar, säger Niels Petersen.

Kasai ser otroligt bra ut i träningen inför detta - han kraftigt på väg framåt. Distansen är helt okey och mjuk bana fungerar. Jag har den största respekt för Montain, men tror att min häst vinner loppet, säger Niels Petersen.

Tre tvååringar till start i Kriteriet (lopp 7). Läget med dessa?

Twice As Happy är en superfin häst som hade lite skenben i debuten där han fick en snäll resa. Han är framsatt till den här starten och gynnas av mjuk bana. Han kommer svara för en gedigen insats och vara långt framme, säger Niels Petersen.

Herewegodandy svarade för en toppinsats efter tappstart senast och visade hög klass. Han jobbar bra inför detta och gynnas mycket av en mjuk bana. Det är en stor och stark individ som ska ha bra vinstchans, säger Niels Petersen.

Kingof Pharoahs var fin i sin debut och han är ytterligare framsatt till den här starten. Carlos Lopez valda att rida honom, men jag är inte helt säker på att han har valt rätt. Mjuk bana är ett litet minus. Det ska vara toppchans så klart, säger Niels Petersen.

Säg något om tvååringen i lopp åtta?

Donna Devarona jobbar okej, men distansen är lite för lång och mjuk bana är ett minus. Jag ligger lågt, säger Niels Petersen.

Och så två hästar i dagens avslutande lopp.

Kildare är en ärlig och fin typ som dock är lugnt tagen inför detta. Jag hoppas att han tjänar lite pengar, säger Niels Petersen.

Wishformore mår bra för dagen, men det här är en tuff uppgift på papperet. Distansen är ett litet minus, men han kan vinna loppet på sin grundkapacitet, säger Niels Petersen.