Nyheter

Hört från tränare inför Göteborg Galopps söndagstävlingar

Publicerad
Det är V64-jackpot igen och prognosen berättar om att det kan bli cirka 800 000 kronor till en ensam vinnare. Inför söndagens tävlingar har vi information från tio olika stall. Inlämningsstopp för V64 är cirka 12:20. Det sista loppet för dagen är ett spelvänligt lopp för de arabiska fullbloden som avslutar V3-kupongen.
y9ooi0irdbvzloafk1l
Good Guy och Anna Pilroth är på väg mot vinnarcirkeln på hemmabanan Göteborgs Galopp efter karriärens första seger förra året i juni. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Tränarna redovisas i bokstavsordning (där vi utgår från förnamnet) och uttalar sig alla själva om hästarna om inte annat anges.  

Bodil Blomqvist

7 Grey Runner (V64-2) tog löpet fint och känns som vanligt. Han levererade ju en mäktig spurt senast, fick två kilo för segern och är nu uppe på sitt maxtal igen. Jag tror han på nytt kan göra en bra prestation, men är lite orolig om det blir mycket regn och något tung bana vilket han gått sämre på.

5 Highland Queen (V3-3) har haft lite stolpe ut i år. Hon fick en liten paus efter Strömsholm och jobbade bra nu i veckan. Det är många nya hästar här och det finns säkert något guldkorn bland dem – hon och LS Max Factor får stå för rutinen här, avslutar Bodil Blomqvist. 

Emelie Hamngren

9 Miss Donalita (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) blev störd kort efter grindarna gick upp senast. Då backade hon av och kom aldrig in i matchen förrän långt in på upploppet, så det var en liten besvikelse trots att förhoppningarna inte var så stor inför den starten. I den här klassen tycker jag att hästen ska ses med segerchans – går hon på den kapacitet som hon besitter och formen börjar komma tillbaka blir hon farlig, säger Emelie Hamngren. 

Henrik Engblom

7 Dear Bear (V64-3/V4-1) är med i en jämn handicap med bra hästar. Han är sänkt lite i handicaptal, men det är lite tuffare motstånd. Jag tror han kommer att göra en bra insats, men det kommer att bli hårt. Spelarna ska nog strecka på några i det här loppet. 

7 Alvena Svaip (V64-4/V4-2) har inte hållit levererat i lopp som han gör i träning där han kan springa. Det här är sista chansen. 

7 Mojave Ghost (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) gjorde en okej insats senast, men jag trodde att det skulle bli ett högre utgångstempo. Han går i sin fart, men kunde inte öka som de andra. Formen är bra –  han känns mjuk och fin. Han ska göra en bra insats här, avslutar Henrik Engblom.  

Jessica Ohlson

3 Match Me (V64-1) är en talangfull häst som kommer vinna lopp framöver. Hon är dock väldigt grön fortfarande och efter en lång träningsperiod tror jag att hon behöver något lopp för att förstå att det är allvar. 

6 Freya Lucy (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) mår strålande och känns förbättrad i träning med två lopp i kroppen. Hanna Nimåker känner henne väl, tar av två kilo och rider i mina ögon lika bra som våra lärlingar. En tung bana är inte till Freya Lucys fördel, men i övrigt ser förutsättningarna bra ut. Med tanke på hur lätt hon vann senast är jag givetvis väldigt optimistisk, avslutar Jessica Ohlson. 

undefined

Freya Lucy och Hanna Nimåker vid seger på hemmabanan Jägersro Galopp i förra starten. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Kajsa Lindsjö

1 Lady Monroe (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) har gjort det bra hela tiden i år då hon alltid skuggar vinnaren på slutet. Hon var väldigt stressad tidigare i loppen, men slappnar av bättre nu då hon får bestämma upplägget själv. Angelika (Berg) känner henne inte sedan tidigare, men det är i grunden en lättriden häst där man mest ska vara med som passagerare och Angelika är en talangfull ryttare. Blinkers åker av då vi upplevde det positivt senast hon var på Göteborg då hon kom fint på speed som fyra efter att ha suttit lite långt bak. Mycket regn och blöt bana med 52 kg på ryggen ser jag bara som en fördel, det är en stor stark häst, hälsar Kajsa Lindsjö. 

Malin Roth 

5 Ringo och 8 Prima Kalejs (båda i V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) ligger jag lite lågt med inför söndagens lopp, hälsar Malin Roth.  

Mikaela Jahreskog

5 Hidden Pride (V64-3/V4-1) blev vi förvånade över prestationen i förra starten – han var inte slagen så mycket, men resultatet var inte vad vi hade hoppats och trott. Han tappade då starten, men sen var det som han inte tog i någon gång i loppet, sa jockeyn. Efter analys tror vi att han inte klarade av den upptrampade och lösa banan (det kom mycket regn dagen innan). Vi har inte hittat några fel på honom, han blåste knappt efter loppet och har känts fortsatt kanonfin i träningen. Nu verkar det dessvärre bli blött och tung bana igen på söndag så vi ligger lågt på förhand. Han möter dessutom mycket bra motstånd. Jockey, distans och form är annars bra, säger Mikaela Jahreskog. 

Sophia Andersson

3 Karen From Finance (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) ser fortsatt fin ut. Hon har presterat mycket bra och jämnt. Jag tycker hon står bra till på pappret på söndag. Hon är stark och kan hantera en tyngre bana OM det finns fäste. Släpper banan under hovarna kommer hon dock inte våga ta i då hon är mycket rädd om sig själv, upplyser Sophia Andersson. 

Susanne Sivrup-Rosenqvist

6 Give Me Space (V64-2) gjorde ett bra lopp sist och kanske är det möjligt att vi börjar hitta rätt. Hon har tappat rejält i handicaptal så det borde börja närma sig en vändning snart. Hon testas med blinkers nu. Hon har gått med flexibla blinkers innan i Norge, vilket jag hade föredragit om det hade varit lov till det i Sverige. 

2 Point Boy (V64-6/V4-4/V3-2/LD-2) gynnas av en mjuk bana, men längtar till hösten när han kan få mer sand under hovarna. Han känns superfin och hade det varit dirttrack så hade jag sagt att han borde vara bland de tre första i mål, men det gör jag inte utan låter saker och ting vara osagt, avslutar Susanne Sivrup-Rosenqvist. 

Tobias Hellgren

1 Open Sky (V64-1) har egentligen tänkt fyra gånger att han skulle få ett “break” och växa i kapp, men han kommer alltid ur loppen bra. Han var slagen med en och halv längd av Admiral Mae senast de möttes. Kan kan han göra om den prestationen så ska han räknas. Jag tror han hanterar en mjuk bana rätt bra. 

3 Quentino (V64-2) gick bra i årsdebuten där han gav bort tolv kilo till vinnaren och var slagen en längd. Jag visste på förhand att det var lite tidigt att ta ut honom, men det hade gått en bit i säsongen och han behövde få starta. Han gick bra, vi tror att han ska kunna förbättra sig en längd och det är det inte många konkurrenter som vi tror kommer göra. Han gillar väl en lättare bana, men jag tror inte att det är lika mycket negativt för honom med mjukt och han går i ett av de tidigare loppen på dagen. Klar segerchans.

4 Double UX (V64-3/V4-1) fick inte ett helt optimalt lopp i onsdags – det var lite ryckigt och han snubblade på övergången. på Övrevolls upplopp. Där tappade han fart. Resultatet var lite tråkigt, men jag tyckte inte att prestationen var så mycket att gnälla på. Jag tycker väl att han ska ha segerchans, men det är ett skapligt lopp. En mjuk bana är inte till hans favör. 

4 Good Guy (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) gjorde en prestation i “Kapps” som var under förväntan. Han hamnade inte optimalt på det. Det gick långsamt, vi satt sist när de började skruva upp tempot och då kunde han inte ta någonting. Sedan tror jag att han är lite bättre när det är lite mjukare. Han vann på Klampenborg när det var ett “träsk” så han är kradtigt gynnad. Generellt sett tycker jag att Hallucinate-avkommorna är bättre på mjukt underlag. Med tanke på de gånger han har varit bra så ska han absolut kunna vara med i det här gänget. Jag tycker att han ska ha segerchans i ett något så när öppet lopp.

8 Midnight Oil (V64-5/V4-3/V3-1/LD-1) blev det bara ett dåligt lopp för i onsdags, mycket på grund av startspåret. Jag tycker inte att startspåret är något problem här. Formen sitter i, tycker jag. En mjuk bana är inte till hans favör, avslutar Tobias Hellgren. 

Det första loppet går av stapeln cirka klockan 11:30 (ett häcklopp utan spel). Det första totalisatorloppet börjar cirka klockan 12:20. Banprogrammet hittas här.