Nyheter

Henrik Engblom med en kvintett

Publicerad
Henrik Engblom är numera Bro Park-tränare på heltid och har också haft ett ruskigt framgångsrikt år. Han är inte bara tränare utan är också en mycket uppskattad hinderryttare som förra året blev överlägsen champion över hinder och har i två år i följd segrat i Svenskt Grand National, senast i år med Her Him, som han för övrigt red till en tredjeplats i Crystal Cup förra lördagen. På söndag startar en kvintett från stallet och de har alla hyfsade segerchanser i mycket jämna och öppna lopp.
nf7k7renyvaggszwq00
Tränare Engblom på väg till vinnarcirkeln med Apple Valley (i sadeln Shane Karlsson). Blir det en ny seger i V64-5? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Det låter ganska uppåt från stallet på de flesta hästar och Forward Dream tror han på en bra chans med. Det gör vi också.. Vi tar dem i tur och ordning. 

V64-1

2 Yalla Yalla möter femton hästar i loppet. Det är ganska tufft och det gäller att ha tur här. Båda är i bra form. Han har fått ett bra startspår.

7 Constanzia har fått ett okej startspår, men det är samma sak här, ett vidöppet lopp och hon möter femton hästar. Jag vill inte ranka dem utan det bästa löpningsförloppet avgör vem som är först av mina. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

3 Apple Valley kommer ut i ett jättetufft lopp och går upp i klass, men det ska bli kul att se henne här. Hon gjorde en jättebra insats som tvåa över 1400 meter – jag tror hon är bättre över 1600 meter. Det är svårt att säga vilken chans hon har. Hon sprang upp till talet i förra starten och spåret är jag nöjd med. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

1 Forward Dream gick ett kanonjobb i onsdags. Hon är lite nervös i startboxarna. Jag tycker hon ska ha en bra chans. 

12 Callmebymyname går med 66 kilo och har fått ett lite tråkigt startspår för honom. Vi får se hur han går på DT nu? Han gjorde det mycket bättre på gräset och det är frågan om han kan springa upp till någon segerform på DT? Vi skärper upp honom med blinkers för första gången, avslutar Henrik Engblom. 

Det är en riktigt häftig tävlingsdag och det gäller att ha lite flyt med positionerna. Om Stall Engblom har det kan de få en bra eftermiddag.