Nyheter

Henrik Engblom låter ruskigt uppåt. Läge att spika Constanzia?

Publicerad
Skara-baserade galopptränaren Henrik Engblom skickar fem hästar till Göteborg i morgon och det låter allmänt uppåt. Vi på galopptips.se har störst tro på Constanzia i den andra avdelningen på V64-spelet och den gode "Henke" håller med.
– Det är en klassig häst som absolut kan vinna det här loppet, berättar Henrik.
Stenid_328
Stor familjelycka även i morgon? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Vi tar det från början. I den första avdelningen på V64-spelet plockar du ut treårige Absolut Spirit. Läget med honom?

Absolut Spirit är en kapabel häst, men samtidigt är det mycket humör i honom. Han har fungerat klockrent i ledningen där han tar i ordentligt - samtidigt lärde han sig massor senast då han hamnade långt bak, blev lite störd, men reparerade sedan storstilat. Distansen är den rätta och det här ser ut som ett lopp han kan vinna, säger Henrik Engblom.

I den andra avdelningen på V64-liret har du två till start. Cromer och nyförvärvet Constanzia. Vi tror stenhårt på den senare. Vad tror du?

Cromer har fått starta på och skött sig okej. Han är pigg och fräsch för dagen samt lottades till ett utmärkt startspår. Jag hoppas på en fin resa i draget och så får vi se hur långt det räcker, funderar Henrik Engblom.

Constanzia är en riktigt sprintermärr. Hon lägger sig ned i grejerna och kämpar på allt vad hon kan - jag gillar henne skarpt. Jag var nöjd med henne i första starten för mig. Hon var riktigt snabb ut och jag kan inte tro att hon bommar spets den här gången. Min häst är definitivt framsatt till det här loppet och Göteborgs bana ska passa perfekt. Det är en klassig häst som absolut kan vinna det här loppet, berättar Henrik Engblom.

I V64-3 plockar du ut Stenid. Allt väl med honom?

Stenid har varit ganska lat i årets starter, men det var faktiskt lite bättring senast. Han trivs utmärkt i Göteborg och en snabb bana skulle vara extremt gynnsamt för min häst. Han trivs med Alina Öhgren och står bra inne i loppet. En typisk outsider, konstaterar Henrik Engblom.

Och så avslutar du dagen med tvååriga debutanten The Skimmer. Vad säger du?

The Skimmer kommer från en fin familj, jag tycker att han är fin och kapabel. Det är en stor och grov häst som mått bra av att få kvala två gånger. Nu är distansen lite kort som jag upplever saken och en snabb bana tror jag inte heller är något plus. Hästen är dock “fit for fight” så det ska bli spännande att se honom, avslutar Henrik Engblom.