Nyheter

Hennes kungliga höghet Madeleine Smith?

Publicerad
Tränare Madeleine Smith har alla chanser att kunna titulera sig ”Drottningen av Bro Park” – i alla fall i kväll…då hon har fem riktigt bra chanser att få äntra vinnarcirkeln!
download-
Tvingas abdikera efter kvällens tävlingar på Bro Park? Foto: Kungahuset

I kvällens tredje lopp, tillika V5-2 sadlar du ut stoet Luisette Hill (e. Eastern Anthem) med lopp i kroppen. Hur ser du på hennes chanser?

– Hon kändes fin då och bör vara lite framsatt. Det blev ett par segrar i fjol, men det var i ganska enkla gäng. Distansen passar fint och jag kan inte klaga på startspåret. Luisette Hill har viss segerchans, berättar Madeleine.

I lopp fyra, V5 avdelning tre, årsdebuterar du Blazing Beryl, ett sto efter Most Improved. Är hon väl förberedd?

– Hon är mycket jobbad, men på intet sätt vässad inför det här. Det loppet hon vann i Göteborg i fjol var kanske inte det bästa, men då ska man veta att jag sadlade henne på parkeringen och han fram till start med några minuters marginal – detta efter trafikproblem. Jag har vissa förhoppningar, men vill inte sticka ut hakan för mycket, informerar Malle.

I lopp fem, V5-avdelning fyra är det mycket snack i tipsen om L´Hymne A L´Amour (e. Elusive City). Köper du spelarnas optimism?

– Till viss del, men inte alls till hundra procent. Han är okej i ordning, men det är alltid en massa problem med honom så jag tycker man ska gardera i kväll. Vi går ned lite i distans, men det oroar inte så mycket. Fart finnes som sagt, men det finns en del osäkerhetsfaktorer att ta hänsyn till, kommenterar Madeleine Smith.

I den avslutande V5-avdelningen – lopp sex har du en mycket intressant debutant i form av treårige Hallucinate-stoet Alucinari undan Diana-vinnaren Racing Lady. Det här känns väl spännande?

– Det är klart det gör efter hennes riktigt vassa kval i förra veckan. Hon var inte jobbad inför kvalet och borde kunna ännu lite mer. Det är dock en typ som ”bara springer” så vi behöver en del flyt. Jag måste tro på fin segerchans även om det handlar om debut mot äldre och mer rutinerade hästar, berättar Madeleine.

I Bro Parks avslutande lopp sadlar du ut Regan Budget (e. Center Devider) som vann på fint sätt senast. Hur är statusen på hästen inför kvällens lopp?

– Det är bara fint och jag är helnöjd med att ta upp honom i distans – min absoluta känsla är att avkommor efter Center Devider ska ha lite längre sträcka. Det här måste vara en fin segerchans, avslutar Madeleine Smith.

Kvällens ”drottning” på Bro Park? Alla möjligheter finnes till kröning...