Nyheter

Hayley Turner bäst i Sydafrika

Publicerad
Det reds en internationell jockey turnering i Sydafrika på Turffontein. Bland de som red fanns bland annat Hayley Turner som blev slutsegrare efter två vinster.
Hayley_Turner_740
Hayley Turner bäst i Sydafrika Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I det sydafrikanska laget fanns Muzi Yeni som lagkapten och med i laget var även Gavin Lerena, Warren Kennedy, Greg Cheyne, Callan Murray och S’manga Khumalo. Wayne Agrella fanns med som reserv . Det internationella laget leddes av Robert Havlin med i laget var också Paul Hanagan, Martin Dwyer, Franny Norton, Hayley Turner och Andrea Atzeni.

Inför det sista loppet så såg det ut att bli seger för det sydafrikanska laget. Det internationella laget ville annat och tog hem de första fyra placeringarna i sista loppet och avgjorde därmed turneringen till sin fördel.

Hayley Turner var den ryttare som lyckades bäst i turneringen. Hon vann både det första loppet på Al Borak och det sista loppet med At Hand därmed blev hon den individuellt bästa ryttaren närmast före sydafrikanen S’Manga Khumalo som vann de övriga två loppen som ingick i turneringen.