Nyheter

Hawwaam står över lördagens tävlingar

Publicerad
Tränare Mike de Kock har valt att stryka Hawwaam som var stor favorit till två gånger insatsen i Green Point Stakes (Gr.2) över 1600 meter på Kenilworth.
websize-hawwaam-classic_o43Esv
Hawwaam står över lördagens tävlingar

Hawwaam räknas som en av Sydafrikas fem bästa hästar och tanken var att han skulle tävlat förra torsdagen på Turffontein, men tävlingarna blev inställda. Det loppet skulle varit ett förlopp till det på lördag. Den hetsige hingsten brukar var sin egen värsta fiende och kan stöka till det både i nedstartsgalopperna och vid boxarna.  Vid sin senaste start fungerade allt väldigt bra och segern blev enkel och man förstår att tränaren är försiktig med sin stjärna. 

Mike de Kock berättade för Sporting Post om beslutet:

 Han har fått ta det lugnare i jobben och så kom allt regn. Han är ovanligt pigg och ser man till hans temperament så vill jag ta det säkra före det osäkra och därför strök jag honom på lördag.  

Nästa start för Hawwaam (e. Silvano) blir troligen den 21 december i Gr2 Premier Trophy över 1800m. 

Favorit till Green Point blir troligen Justin Snaith tränade Do It Again (e. Twice Over) som har fyra segrar på de senaste sex starterna och älskar distansen. Man rider också Cape Fillies Guineas (Gr.1) på lördag stor favorit blir True To Life (Duke Of Marmalade) med Gavin Lerena i sadeln som enligt handikappen ska vinna loppet enkelt.