Nyheter

Hawwaam glänste på Vaal

Publicerad
Mike de Kocks superstjärna i blivande, Hawwaam, säsongsdebuterade på bästa sätt i en löpning på Vaal idag. Det blev inte ens hårt i mål för den Shadwell-ägde hingsten trots att distansen endast var 1200 meter.
websize-hawwaam-classi
Hawwaam gjorde ingen besviken vid seger i comebacken. (Bilden är från tidigare seger, kolla avståndet till tvåan på skärmen i bakgrunden)

När vi senast skulle se Hawwaam (e.Silvano) var det som favorit i Vodacom Durban July. Den hetsige hingsten var då, som flera gånger förut, sin egen främste fiende och skadade sig på väg in i boxarna efter en mycket jobbig nedstartsgalopp. Av dessa divalater syntes inget idag på Vaal. Lugn som en filbunke såg Hawwaam ut som en riktig pansarvagn på väg till start under stjärnjockeyn Anton Marcus som kom till banan enkom för Hawwaam. 

Hawwaam var med bra från start och Marcus höll igång Hawwaam under hela vägen. Med mäktiga kliv gick Hawwaam upp till ledningen när Marcus ville så och de erkänt duktiga sprinters som jagade Hawwaam fick nöja sig med att kämpa om placeringarna bakom.

Oddset blev 1,80 och segern var endast värd 50 000. Nu är det dags för större uppgifter och huvudmålet för säsongen är The Sun Met i slutet av januari och den största dagen i Kapstaden. Ifjol segrade Anton Marcus i alla de tre största racen värda närmre tre miljoner kronor så Hawwaam kommer vara i goda händer om man når fram till målet.