Nyheter

Hattrick för Stradivarius

Publicerad
Framgångarna för John Gosden och Frankie Dettori fortsätter. Goodwod Cup (Gr.1) över 3200 meter var dagens huvudattraktion under Glorious Goodwood och det blev seger för Stradivarius för tredje året i följd.
RP_ID0035570
Dettori firar väl tidigt på Stradivarius, men håller undan med hals. Foto: Mark Cranham / Racing Post

Superstayern Stradivarius (e.Sea The Stars) är helt klart världens bäste stayer och ifjol lyckades han ta hem Weatherbys Hamilton Stayer Series, med en bonus på hela en miljon pund. Dagens seger var värd 500 000 pund och skulle Stradivarius segra i Lonsdale Cup på York under Ebor-Meetinget i slutet av augusti blir det en ny miljonbonus.

Stradivarius togs upp från start och låg med i den bakre delen av fältet samtidigt som Wells Farhh Go (e.Farhh) drog undan i ledningen. 1000 kvar gav Frankie marschorder till Stradivarius som snabbt tog sig fram mot täten. 400 meter kvar hade Stradivarius tätkänning och 200 kvar tog han ledningen. I ett dumdristigt ögonblick innan mållinjen ställer sig Frankie upp och firar segern. Det visar sig vara väl tidigt för bakifrån har Dee Ex Bee (e.Farhh) inte gett upp och kommer riktigt nära till slut. Det blev dock en seger för Stradivarius, om än blott med en hals och Frankie undslapp med nöd och näppe den eviga skammen som hade följt vid förlust.