Nyheter

Hattrick för Chad Brown

Publicerad
Det reds tre Grade 1 löpningar i USA under lördagen. Tränare Chad Brown tog hem alla tre racen och befäste sitt rykte som demontränare när det tävlas på gräs.
RP_ID0033058
Sistercharlie vid seger i Breeders' Cup Filly And Mare Turf Foto: E Whitaker / Racing Post

Sistercharlie (e.Myboycharlie) segrade i Beverly D (Gr.1) under John Velazquez och blev därmed första sto någonsin att ta två segrar i den prestigefyllda löpningen. Med Galileo som morfar har Sistercharlie den styrka som behövs för att orka hålla ett högt tempo ända in i mål. Dagens seger togs på nytt banrekord. 1:52.43 över 1900 meter. En stallkamrat till Sistercharlie såg till att tempot hölls uppe och 1600 meter gick på 1:34.55. Det fenomenala stoet inledde sin karriär i Frankrike och har inte varit sämre än tvåa i USA i sina åtta starter. Aidan O'Brien sadlade ut Fleeting (e.Zoffany) som tidigt blev efter och även om hon tog in längder på slutet var hon aldrig nära och slutade fyra.

I Arlington Million (Gr.1) hade Chad Brown Bricks and Mortar (e.Giant's Causeway) till start. Det blev sjätte raka segern för femåringen och som vanligt satt Irad Ortiz Jr i sadeln. Bandua (e.The Factor) försökte att göra ett race av det hela från ledningen, men kunde inte stå emot Bricks and Mortars slutstöt. Tvåa blev Aidan O'Briens Magic Wand (e.Galileo), men hon är klart hållen av Bricks and Mortar i deras senaste möten.

Den tredje Grade 1 segern togs av Got Stormy (e.Get Stormy) i Fourstardave på Saratoga. 2010 segrade Get Stormy i samma löpning och Got Stormy vansläktas alltså inte. Det gick fort från början. 400 gick på 22:65 och 800 på 44:61. När Got Stormy passerade mållinjen stannade klockan på 1:32.00. Nytt banrekord med 1,13 sekunder. I och med segern blev Got Stormy direktkvalificerad till Breeders' Cup Mile.

Chad Brown har det väl förspänt till Breeders' Cup. Roligaste intervjun med Brown under dagen var när han efter Sistercharlies seger fick förklara hur han inte ville möta Enable med sitt supersto. Det hade dock ägaren precis förklarat vara högsta drömmen.